Vecka 19

Vi är ju i vecka 19 nu! Det är galet vilken stor skillnad det är på denna och förra graviditeten tidsmässigt. Det går verkligen mycket fortare nu. Snart halvvägs. 
Jag mår fortfarande ganska bra så denna veckan är jag fortfarande sjukskriven och tänker utnyttja det till max och vila så mycket jag kan och äta upp mig lite så jag får mer energi. 
Vikten står fortfarande still men jag känner mig galet hungrig nu och sugen på mat hela tiden så det känns som kroppen försöker ta igen de veckor jag har kräkt så mycket nu. 

Imorgon ska jag till Mvc för både en friskvårdsföreläsning om att förebygga foglossning samt träffa min barnmorska och lyssna på trollets hjärtljud och kolla mina värden. 

Här är en bild på magen från Valborg i fredags. 

Och här är en bild från Valborg förra året. Samma outfit, samma uppfart, samma mamma. Ny bebismage. 
Galet. 
Men jag hoppas att det inte blir någon fortsatt tradition att alltid vara gravid på Valborg... Hehe




Göteborg och ny-gammal vagn

I lördags packade vi ihop oss i bilen, hämtade Anders bror Andreas och styrde mot Göteborg och Anders syster Caroline. 
Lite trevligt häng och shopping stod på schemat. Andreas tar snart studenten så han var ute efter kostym för bal och student och vi hade siktat in oss på att skaffa en ny vagn. 
Eftersom det bara kommer skilja 16 månader på Lilly och trollet så kommer vi behöva en syskonvagn. Jag har dock inte känt mig så sugen på en stor bred vagn som inte ens kommer igenom porten här nere så jag blev ganska snabbt intresserad av en Bugaboo donkey som man kan ha både som dubbel och singel. Dock är den inte direkt gratis (långt därifrån, en ny är värd typ dubbla värdet av min lilla Renault. Hur galet är inte det? Bil eller vagn liksom) så vi har varit ganska inställda från början på begagnat. 
Våran Emmaljunga köpte vi också på blocket för en tredjedel av nypriset och är fortfarande galet nöjda med den. 

Efter en god lunch med Caroline och Andreas åkte vi till Hisingen och mötte ett trevligt par med en fin vagn. 
Efter lite prutande var vi nöjda och slog till. Problemet var att vi hade vår Emmaljunga i bagaget på bilen också så att få hem båda vagnarna kändes som en liten utmaning. Men efter att ha plockat ner båda vagnarna i så små delar det gick och lite stuvande så gick det hur bra som helst. 
Bra betyg till bilen, bra att veta inför kommande semestrar att det får plats en del hehe. 
Än så länge är vi nöjda med vagnen, Lilly också. Kan återkomma med en liten recention sedan när vi kört lite mer. 











En trött och en gnällig

Idag har vi inte många knop för oss. Anders har precis åkt till jobbet för eftermiddagspasset, jag är trött som bara den idag och Lilly har inte direkt sin bästa dag heller. Hon är mitt i ett stort utveckligngsleap och får en tand samtidigt. Så man kan väl sammanfatta det med att hon är lite känslig just nu. Minsta lilla sak är en stor katastrof. 

Hon skulle precis krypa till en bok som låg på golvet jämte tv-bänken och hennes tanke var nog att välta sig över i sittläge där och läsa boken. Men hon var för nära bänken så den tog emot i ryggen när hon skulle sätta sig. Det var tydligen väldigt frustrerande så då fick vi trösta lite och flytta oss lite längre bort. 
Suck. 

Välkommen till vardagskaoset. Babyloonz (tips till andra med småbarn, Lilly älskar det! Finns på youtube.) på tvn och en liten ål som leker med alla leksaker samtidigt, över hela golvet. 

RSS 2.0