Softa i soffan innan läggdags




Torsdagsmys med en fin vän

Idag åkte jag och Lilly ut på landet för att träffa en gammal kär vän. 
Bilen styrde mot långasand och Hanna som har flyttat hem från Norge. Dock flyttar hon snart igen till Växjö för att plugga. Kul för henne, synd för oss som inte får träffa henne så ofta då. 
Vi kom på att i år så har vi känt varandra i 20 år, då vi träffades första gången när vi var 3 år gamla. Borde nästan firas?

Lilly hade klätt upp sig i trippelt mönstrat. Vågat, men en skönhet klär i allt så she pulls it off!

Lilly fick så sjukt gullig present av världens bästa Hanna! Donut worry, be happy hehe. 


Hanna roddade med mumsig lunch. 

Lilly softade mest. 









Tina och Arne kom hem och gosade lite med lillfisen också. 


Och jag stod för efterrätten. Jordgubbar, hallon, blåbär och banan med vaniljkesella. Namnam. 

Onsdag

Idag görs det inte många knop här. Anders är ute och spelar golf och jag och Lilly slappar i sängen framför game of thrones. Målat naglarna är den största ansträngningen idag. 




Idag är en dag som en dag som en dag

Babydaten gick väldigt bra idag. Vi satt och myste i Emmas trädgård på filtar i skuggan och mumsade på fruktsallad mellan varven av amning och blöjbyten. 

Lilly med kompisen Williot. 




Sen åkte vi till Anders pappa för öråd om en eventuell skidresa nästa år. Då är Lilly ca 10 månader så lite pulka kan nog bli spännande för henne. 
Och vi blev bjudna på grillat med, mumsmums. 


Lilly med sin kära farfar. 

Bebisdate

Nu ska vi strax iväg på date med mammorna och bebisarna i föräldragruppen. Funderade först på att promenera dit, men det känns som att det är väldigt varmt idag med så vi tar nog toyotan med ac. 

Bad Anders att ta en bild på mig och Lilly innan vi skulle iväg häromdagen. Här nedan ser ni en gullig liten bebis. 

Dock var detta verkligheten, hon var skitsur. Bilden ovan är sekunden innan hennes värld gick under, typ så lät det på henne iaf. 




Tränar lite bara

Medans jag gjorde mina 60 squats för dagen så passade Lilly på att träna lite också. 
Hon vill så gärna upp och hon kämpar så och sprallar med benen, men hon fattar inte ännu hur hon ska göra för att vända sig. Men snart så. 




Dags att lyfta rumpan

Skrev igår om att jag inte riktigt känner igen och känner mig bekväm i min kropp efter graviditen för att den är så annorlunda. Jag funderade lite på det igår, och jag tror att en stor del i det är också att jag känner mig så otränad och klen. Har aldrig känt mig såhär svag innan eller slapp i skinnet. 
Eftersom jag spydde så mycket under hela graviditeten så kunde jag ju inte träna något alls. Vilket betyder att jag nu inte har tränat något alls på snart ett år, eller 10 månader iaf. 
Även om min rumpa är mindre än innan, så är den mycket slappare. Detta måste åtgärdas. 
Och eftersom jag är såpass otränad så kanske det kan vara lagom med en squat challenge i 30 dagar. Tänker köra i etapper om 25 squats och några armhävningar emellan och avsluta med en planka. Hoppas det kan ge lite resultat. 




Ny kropp - nya kläder

Idag fick jag hem en beställning av lite reakläder från HM. Hoppas att något av det passar. 
Nu när jag inte är gravid längre så har jag upptäckt att nästan inget i min garderob passar längre utan allt är för stort. Prick alla min byxor trillar av om jag inte har skärp och tröjor och klänningar sitter som påsar. Inte snyggt, eller bekvämt. 
Tror jag väger ca 12 kg mindre nu än innan jag blev gravid. Att spy flera gånger i veckan i 10 månader gav tydligen den effekten.

Har inte riktigt vant mig vid denna kroppen än, känner inte riktigt igen mig själv och känner mig inte riktigt bekväm. 
Visst, det gjorde inget att jag gick ner i vikt. Det behövdes kanske. Men jag har inte vant mig, och jag vet inte ens vad jag har för storlek nu jag vet bara att alla mina älskade kläder inte passar. 
Eftersom jag var gravid och stor om magen och tung och otymplig så märkte jag ju inte att jag gick ner i vikt, utan det blev nästan lite som att det hände över en natt. Eller snarare kanske en vecka efter att hon var född. Då märkte jag verkligen att kroppen kändes annorlunda. Det blev liksom lite konstigt, och känns fortfarande lite konstigt. 
Jag har inte vant mig vid min kropp, och framför allt stör jag mig på hur dyrt det blir att skaffa en helt ny garderob #dagensilandsproblem. 

Beställde lite gulliga och svala, tunna kläder till Lilly med. Hon var dock inte så intresserad utan tog sig en tupplur istället. 

Kyckling i ljuvlig sås

Kvällens middag är typ det godaste jag vet! Plus att det är superenkelt att göra. Och supergott, eller har jag redan sagt det? Hur som helst, bara gör det! Ät och njut!

Ingredienserna + stekt kyckling och valfritt tillbehör. 
Grädde, créme fraiche, ädelost, vitlök, tomatpuré. 

Smält lite smör i en kastrull och pressa i två eller tre vitlöksklyftor och ha i några klickar tomatpuré. Se till så det inte bränner. 
Smula sen ner osten, och snåla inte med den. Vispa tills den smält ihop gott med det andra. 


Ha sen i créme fraiche och grädde. Tror jag tog ungefär 2 dl cr fr och 3 dl grädde. Men det är inte så noga, höfta lite bara!
Låt det koka upp och salta och peppra och häll i kycklingen som du stekt innan. Mums filibabba!



10 veckor

Idag är min goa lilla tjockis 10 veckor gammal. 


Igår var vi på vår föräldragrupp på BVC. Det var jättekul att träffas igen, tycker om de andra i gruppen. 
Dock var inte Lilly riktigt på humör utan fick ett rejält utbrott precis efter vi vägt henne. Jag testade allt men inget hjälpte. Blöjan var nybytt, inget av brösten ville hon ha. Till slut somnade hon i min famn när jag gick runt med henne. Men vad jobbigt det är när de skriker så och man inte vet vad som är fel och hur man ska kunna hjälpa. Det gör så ont i mammahjärtat. 
Hon vägde iaf 5,5 kg och var 59 cm lång så hon växer på bra. 

Efter BVC så var jag inte alls sugen på att åka hem till den kvava lägenheten så jag åkte ut till min mormor och morfar och hängde hos dem hela eftermiddagen. Inomhus. Med AC på. 

Lilly med sin gammelmormor. 





Nappar och grillkrydda

Värmen håller på att ta kål på mig, och Lilly är som ett litet element som jag måste ha klistrat vid min barm varannan timme. Njuter inte så mycket av att vara en ammande mamma nu. 
Jag har dragit ner alla persienner och rullgardiner här hemma för att absolut inte släppa in någon sol och värme och fläkten står på max i sovrummet. Puh. 

Jag har faktiskt fixat lite hemma idag ändå, tidigt i morse när Lilly tog sig en tupplur innan det blev för varmt. 
Kokade nappar och en nappflaska och gjorde lite ny grillkrydda då den var slut. 








Värme

Värmen håller i sig varje dag här runt 30 grader. Man ska ju inte klaga, men nu är det nog lite väl bra tycker jag. Både jag och Lilly är två vandrade svettdroppar och hon vill amma så ofta för att få i sig vätska men det blir ju bara ännu varmare. 
Vi flyr den varma lägenheten varje dag. Igår åkte vi hem till mamma och idag hängde vi i trädgården hos Erika hela dagen. 
Man ska som sagt inte klaga, men jag hade gärna tagit 22 grader istället för 32. 

Bilden är från Hanö, men exakt såhär har vi sett ut idag. Två svettdroppar. 



Mer Hanö

Väl ute på Hanö så möttes vi av mamma, Hans, Kidde, Alva, Tova och Loke som visade oss till stugan och kvällen följdes av grillning och en promenad upp till fyren. 
Vilken liten pärla denna ön är. Och speciellt denna stugan som har tomt ända ner till havet så man kan sitta och njuta precis vid vattnet. 
Stort tack för denna helgen!


























Hanö

Helgen spenderade vi på Hanö där mamma och Hans hyrt en stuga. 
Vi körde på fredag eftermiddag när Anders slutade jobbet och kom fram efter ca två och en halv timme med bara ett depåstopp för amning och blöjbyte. 

Vi hann fram strax innan fem och skyndade ner till bryggan för att hinna med färjan som vi trodde gick då. Men icke, den hade uppehåll till kl sex så vi fick sätta oss i solen och njuta så länge. 











Nya vänner

Lilly har skaffat sig nya vänner idag på gekås. 





Gekås

Mamma frågade igår om jag ville åka med henne till gekås idag. Var väl egentligen inte så sugen då jag varken behövde något speciellt och med tanke på hur mycket folk där är på somrarna. 
Men så kom jag på att det skulle bli typ 30 grader varmt och våran lägenhet går typ inte att vädra ut och kyla ner. Är det varmt så är det varmt. 
Så vi packade ihop oss och styrde toyotan mot gekås. Trots mycket folk så gick det bra. Lilly skrek inte en endaste gång utan tittade nöjt omkring på allt spännande och efter en amning och ett blöjbyte däckade hon sedan gott. 













Som jag har längtat

Äntligen passar dessa byxorna i stl 62. Tycker de är så gulliga så jag smäller av. Önskar att jag också kunde gå klädd i rosa melonbyxor. 





Onsdag

Mys med Gabriella ❤️


Och nu, sova efter amning. 


Allie vill såklart också mysa. 







BVC

Nu har vi precis varit på BVC för vägning och mätning. 
Inte konstigt att 56 kläderna känns tighta, nu väger Lilly över fem kg och är 59 cm lång. 

Anders jobbar precis jämte BVC så han tog sin frukostrast till att vara med och få gosa lite med Lilly. Han tycker att det är lite jobbigt att vara ifrån henne varje dag så man får ju ta alla chanser som finns. 

Och så en liten påfyllning innan hemgång. 



Överdos av sömn

Igår ammade vi liggandes i sängen vid niotiden. Lilly brukar alltid somna då och är det bara hyfsat mörkt i rummet så sover hon vidare så jag efter en stund kan flytta över henne till vaggan och så sover hon vidare där. 
Men igår somnade hon inte vid amningen. Hon verkade pigg och var lite gnällig. Jag kollade blöjan igen, testade att amma igen och gick sen runt och vaggade henne länge. Jag tänkte att det skulle bli en riktigt dryg natt, om hon är såhär orolig nu så kommer hon vakna snart igen och fortsätta så hela natten. Hon har haft flera nätter nu när hon har vaknat både vid 02 och 05. 
Men icke då! Hon somnade strax efter tio så jag la mig direkt då och blundade för att försöka få så mycket sömn som möjligt. 
Sen vaknade jag av små ljud och rörelser kl 05.57! Åtta timmars sömn, ljuvligt!
Dessutom så flyttade jag bara över henne till vår säng då och ammade och då somnade hon om igen! Och nu kl 09 är vi vakna igen och ammar till Nyhetsmorgon. 
Lilla gumman behövde nog sova lite. Jag med. Undra om jag kan hantera såhär mycket sömn? Eller kommer jag vara en zombie pga för mycketsömn?
Äh, vi kör på kaffe och duracellkanin idag tycker jag. 

Helt nyvaken liten sömntuta. 



Regn

Jag som ville gått en promenad idag, men det tyckte inte vädret. Då hänger vi inne med bärsjalen istället. 




Dagens

Idag har Lilly varit en riktig liten närhetsbebis. När hon är i min famn så är hon lugn, glad och nöjd. Sussar gott eller ler och jollrar. 
Men så fort jag har försökt lägga ner henne så blir det gnäll och tårar direkt. 
Jag har alltså inte fått gjort något alls idag utan vi har mest hängt i sovrummet och gosat och tittat på game of thrones. 

Nu slutar snart Anders och sen ikväll får vi finbesök av Helena och Freja. 




Hjälp med blöjbyte

Igår när jag skulle byta blöja på Lilly så var det någon som såg sin chans att få vara med och vara nära. Världens mysigaste Allie. 
Notera Lillys förvånade/skräckslagna min. 



Tummen vs nappen

Min lilla skitunge har börjat med den dåliga vanan att pilla ut nappen ur munnen och stoppa in tummen istället. 
Förutom att det är fruktansvärt gulligt så gillar jag det inte. Ser framför mig allt bråk och skrik och gråt för att försöka sluta med tummen. Nappen kan man plocka bort och gömma. Tummen sitter ju liksom där. 
Så nu blir det till att truga med nappen och hoppas att hon glömmer tummen. 




Final

Vi har laddat upp med hamburgare med extra ost och sallad. Lilly har ätit och däckat i min famn. Våra gäster har anlänt. Popcornen är poppade. 

Vi är redo för vm final. 





Dusch för två

Vi brukar alltid bada Lilly någon gång på helgen. Men vi orkade inte krångla fram hennes lilla badkar och fylla det för att sen tömma det och torka det. 
Jag skulle ändå duscha så vi klädde helt enkelt av oss nakna och tog oss en dusch ihop. Så smidigt, varför har jag inte gjort det innan? I och för sig så är hon stabilare i nacken nu så det gör väl det hela lite enklare kanske. 
Hon var väldigt nöjd och tittade nyfiket runt omkring och jag var nöjd eftersom det gick snabbt och smidigt och utan skrik och gråt. 

Mys med mormor & morfar






Dagens bebis

Idag får det bli en skön sval klänning. Måste införskaffa kortärmade bodys i storlek 62. Funkar ju inte så bra med långärmat i denna värmen. 





Halv sju hos oss

Igårkväll bjöd vi alltså in mina kusiner med respektive hem till oss på trerätters. 
Vi har varit hemma hos både Therese och Nicke samt Sofia och Andy innan. Det blev dock ett lite långt uppehåll innan vi bjöd tillbaka då jag blev lite upptagen med att vara höggravid, föda barn och amma konstant ett par månader. 
Det blev en mycket lyckad kväll med roligt sällskap och jag känner mig väldigt nöjd över hur maten blev. Lilly somnade strax innan vi serverade förrätten och sov sedan i fyra timmar så både jag och Anders kunde sitta ner hela middagen och umgås med våra gäster. Det kändes väldigt lyxigt. 

Redo för gästerna!

Känner mig ganska nöjd över dukningen också med tårtpapper under tallrikarna. Billigt, enkelt, fint. Och man kan söla hur mycket man vill för det är bara att slänga sen. 


Lilly var med och vaken vid välkomstskålen. 


Ceasarsallad till förrätt. 




Pulled pork till varmrätt. 

Efterrätten bestod av mörk chokladpannacotta med baileysmousse på vit choklad till. Rekommenderas varmt. 


Vi fick en superfin och söt blomma av Therese och Nicke som passar väldigt fint på vårt soffbord. Och en stor fin chokladask av Sofia och Andy som passade väldigt fint i min mage idag. Tack för en toppenkväll vänner!



Dagen efter

Det blev en jätterolig och mysig kväll igår. Dock är det ju aldrig lika roligt dagen efter som det var kvällen innan.  




Och eftersom jag var nykter igår så var det bara för mig att snällt stiga upp med lilla fröken morgonpigg kl 06 idag. 
Inatt hoppade hon inte över nattmålet heller så idag känner jag mig inte riktigt lika utvilad. 



En dragen gris

3 kg pulled pork klar. Hoppas mina gäster är hungriga ikväll, annars blir det många goda matlådor till Anders. 


Förberedelser

Igår somnade Lilly strax efter 21.30 och väckte mig med sitt lilla knoddande vid 05.30, alltså åtta timmars sömn och hoppa över nattmålet för andra natten i rad. 
Så skönt. Undrar hur länge det håller i sig? 
Och hur blir det med amningen. Frågan är hur mycket det påverkar produktionen med åtta timmars mellanrum varje natt.. Jaja, det löser väl sig det med. 

Nu ska jag fixa efterrätt till ikväll och förbereda varmrätten. 
Ikväll kommer två av mina kära kusiner med respektive hit på halv åtta hos oss kväll. Fast halv sju istället hehe. 

Chokladpannacotta klar. 

Baileysmousse kvar. 




Grillkväll i Vessige

Igårkväll blev vi bjudna på mat i vessigebro hos Lillys farmor och farfar Mikael. Mysig kväll med grillat och snickelisnack. Lilly var pigg och tittade nyfiket runt på allt och alla. 



När man har en nyfiken och pigg bebis så får man snabbt vänja sig vid att a) aldrig äta själv och b) oftast äta kall mat. 
Men vad gör väl det när det är en sån här goding man får ha i knät?

Mvc

Nu ska jag på min efterkontroll på Mvc för att se så allt har läkt sig fint och ta mitt första cellprov. Spännande. 

Packat ihop mig och den sovande bebisen som har slumrat nästan hela dagen idag. Skulle tro att det är värmen som utmattar henne. 



Morgonpigg gladskit

Igår somnade Lilly ca kl 23. Och väckte mig 06 på morgonen. Wow vilken underbar natt, så skönt att få lite djupsömn för en gångs skull. Dock hade jag sjukt ont i högra patten som fått vänta lite väl många timmar på att tömmas. 

Nu är hon sjukt pigg och glad och vi har bänkat oss i soffan framför Nyhetsmorgon. 






Sömnig

Om man till och med somnar i det mycket roliga och spännande babygymmet, då är man trött. 


Söndag

I söndags var vi bjudna till mamma och Hans på en sen frukost, så det blev en skön start på dagen med en promenad dit. 
Emma och Benny var också på besök med sitt lilla nytillskott Ebbot som är lite mer än två veckor gammal. Det var så kul att se Lilly och Ebbot ihop och bli påmind om hur mycket och snabbt de faktiskt utvecklas när de är såhär små. 
Tänk att snart springer de båda runt och busar med varandra istället för att bara ligga still och titta. 

Lilly tittade så skeptiskt på honom först med rynkade ögonbryn haha. 


Men sen bjöd hon på ett smile. 

Jag och Lilly stannade kvar sen när de andra gick så hon fick sova lite i vagnen i skuggan och jag fick sola lite. 
Och världens bästa mamma busade sedan med lillfisen. 



Kolsvart

Igårkväll blev det strömavbrott pga åskvädret som drog över här. 
Lilly hade precis bajsat. Vet ni hur svårt det är att byta en blöja utan lampa?


Fredagsfika

I fredags slutade mamma tidigt från jobbet och hon valde att spendera eftermiddagen med mig och Lilly. Vi gick till det nyöppnade fiket i badhusparken för att spana in det som hade premiär samma dag. 
De hade massa goda färskpressade juicer och god fika, supermysigt att sitta där i trädgården med. 
Vi fick vänta lite länge på rabarberpajen som vi beställt. Men för det blev vi kompenserade med en biscotti, en kopp kaffe och fick smaka på en av juicerna så toppbetyg till bra service och trevlig personal med! 








Lördagens festligheter

På lördagskvällen så var vi bjudna på 70 årskalas. Det var ett stort kalas med många gäster, fin trerätters på Ocean och fest med tårta, sprit, musik och nattamat. Dock åkte vi hem efter ocean och missade det sista. 
Som småbarnsförälder prioriterar man sin sömn. 

Lilly började kvällen med att sova fyra timmar i sträck. Skönt. 
Dock vaknade hon såklart precis lagom till förrätten kom in och var sen vaken resten av middagen. Så jag och Anders fick äta i omgångar. 

Vi klädde upp henne i en riktigt sockersöt liten klänning så hon såg riktigt tjejig ut. 















Lördag

Lördag startade vi med sovmorgon, ja eller nått sånt. Först upp för blöjbyte och lite lek på skötbordet vid halv sju men sen gick vi och la oss i sängen igen och somnade om alla tre. Med lite amning inkluderad. 
När vi väl sen tog oss upp så åkte vi en sväng till Peters konditori för att ta en lördagsfika och hälsa på Petra som jobbar där. 

Lilly sov sig igenom det hela, så det var en lugn och skön fika för mig och Anders. Mysigt att få sitta och prata lite med varandra ibland utan att någon vaggar på en bebis samtidigt. 




Det går fort nu

Idag är Lilly sju veckor gammal och det känns så knäppt att hon redan snart är två månader. 
Sista veckan har det hänt jättemycket. Hon har börjat le jätteofta och "pratar" jättemycket. Så fort hon ligger på skötbordet så pratar och skrattar hon med mobilen som hänger över. Jag har lagt ut ett litet smakprov av det på instagram, så kika gärna där om ni är intresserade. 
Babygymmet har blivit typ en miljon gånger så intressant för henne också då hon kan ligga där länge och tjuta, le och snacka för sig själv. Helt underbart söt är hon. 
Denna veckan har hon verkligen gått från att vara en liten degklump som bara bryr sig om mat och bajsa och sova till att bli ett litet charmtroll som verkligen tittar på en och skrattar och ler. Så mysigt att få så mycket respons från henne. 

Mitt lilla charmtroll



Sömntuta

Idag har jag en liten sömntuta här hemma. Lilly bara sover och sover. 
Igår var det två bebisar och två mammor från föräldragruppen här och hälsade på, så hon kanske är trött efter det. Fast hon sov sig igenom nästan hela besöket med haha. 
Det var väldigt mysigt iallafall och jag hoppas att det blir många fler träffar. 

Två små goda bebisar av tre. 

Och dagens sömntuta. 



Städar

Skulle bädda rent i sängen, men det var någon som låg och sov där så jag väntar lite. 



Ny arbetsgivare

Då var alltså föräldraledigheten igång på riktigt. Nu är jag själv med Lilly om dagarna, mitt jobb är att ta hand om henne. Jag får betalt för att vara hemma och ta hand om henne, mysa med henne. 
Jag tycker verkligen det är häftigt att vi har det så här i Sverige. Jag stör mig så mycket på folk som klagar på att föräldrapenningen är låg osv. 
Det är ju helt otroligt bra att vi alls får bidrag för att kunna vara hemma med våra barn, och länge med! 
Det är faktiskt inte många andra länder som har det såhär. Vi måste inse hur bra vi har det, vara rädda om välfärden. 

Dagens politiska budskap, check ✔️

Vi tar det väldigt lugnt idag och det enda vi ska hitta på är att ta oss till BVC i eftermiddag. Hoppas på fint väder så vi kan ta vagnen och promenera dit. 

Myser runt i mina nya kläder idag. 



Tisdagsutflykt

Igår var Anders sista dag på semestern så vi bestämde oss för att hitta på något och inte bara sitta hemma. 
Jag behövde lite nya kläder som funkar ihop med amningen så vi hoppade in i bilen och åkte mot Halmstad. Anders missade dock avfarten så vi åkte en sväng till Laholm och vände haha. 
Vi tog först ett matstopp på Max för mig och Anders och lite amning i bilen på parkeringen för Lilly innan vi gick in på eurostop för shopping. 
Jag köpte två nya amningslinnen och en amningsbh, en kofta och ett par sånna där pyjamasbyxor i mönster som alla går runt med nu. Jag är nöjd. 

Vi tog en fika och amningspaus på espresso house och satt kvar där ganska länge och diskuterade politik. Jag och Anders står ganska olika inom politik så vi fastar ofta i diskusitioner där vi tycker samma sak, bara olika om hur man ska nå dit. Det är intressant, och frustrerande haha. 

Lilly är ännu förskonad från att förstå politik. 


Vi bestämde oss sedan för att åka till Halmstad arena och gå på Titanicutställningen som finns där. 
Då bestämde sig Lilly för att bajsa. Mycket. 
Så först blev det ett stopp på toaletten för ordentlig rengöring av liten bajsmaskin och nya kläder då de andra inte var så fräscha om man säger så. Detaljerna får ni gissa er till. 


Utställningen var hur som helst jättebra. Det var väldigt fina berättelser om många av passagerarna och kul att se hur det såg ut på båten och vad som gick snett. Vilken hemsk katastrof det var, tänk att frysa ihjäl i 0 gradigt vatten. 

RSS 2.0