Mot Göteborg!

Nu sitter vi i bilen på väg till Göteborg för ett besök hos Lillys faster. 

Här är lite bilder änsålänge från dagen. 


Lilly äter ostplättar!






Hamburgare med kaffefilter

Igårkväll gjorde vi hamburgare hemma. Det blev helt sjukt gott! 
Istället för bröd så hade vi ostplättar (samma som jag hade som pizzabotten om ni läste det inlägget för några dagar sen?). Har ni inte testat ostplättar så tycker jag ni ska göra det, ett väldigt gott alternativ för bröd om man vill satsa på glutenfritt eller lite lowcarb. 

Och ett tips för hamburgare hemma, oavsett vilket bröd man har hehe, så är det att använda kaffefilter att hålla burgaren i. Passar perfekt och blir mindre söligt. Tips tips!


Kan inte bestämma mig

Gjorde en synundersökning häromdagen. Var nog fyra eller fem år sedan jag skaffade mina förra glasögon och jag har känt ända sedan Lilly kom att synen känns sämre. Har läst att synen kan förändras ganska mycket av graviditet och amning så nu när det är några månader sen jag slutade amma så var det dags att ta tag i detta.

Mitt brytfel hade blivit sämre på båda ögonen och jag är närsynt på båda ögonen nu, var bara det på vänsterögat innan. Detta betyder att jag kommer behöva använda glasögonen mycket mer. Innan har jag bara haft de när jag tittar på tv när det är mörkt ute och när jag kört bil i mörker. Men nu blir det alltså mer varje dag typ. 

Och då kommer vi till det svåra. Bågarna. 
Kan. Inte. Bestämma. Mig. 

Det är två jag väljer mellan. Hjälp mig!

Här är första. En tunn pilotbåge som är guldig. 

Samma, med uppsatt hår. 


Och andra. En svart plastbåge. 

Med uppsatt hår. Ögonen kommer ju synas mer i de färdiga glasögonen med antireflexbehandling i båda glasögonen. 


A small step for Lilly, a giant leap for mamma

Lilly firar åtta månader med att ta ett litet steg eller två själv med hjälp av soffan. 





Firar åtta månader

Idag är Lilly åtta månader gammal.
Jag gick lite tidigare från jobbet så vi kunde ta en fika ihop och fira lite. Anders var lite fikasugen kan man väl säga. 
Vems fika tycker ni ser godast ut?








En bestämd liten dam

Sen en månad tillbaka ungefär så har Lilly så smått börjat snappa upp ord. Det började med mamma (tror ni jag var nöjd då eller?) sen kom EJE ihop med en hand upp i vädret när hon fick syn på en så det har vi tolkat som hej. 
Sen började hon lite försiktigt att säga pappa ibland med. Jag har mina aningar om hjärntvätt från Anders där men inget är ännu bekräftat..

Nu har hon även lärt sig att säga nej. Eller hon säger inte nej, men hon skakar på huvudet. Först när hon började med det så trodde jag bara att hon lekte men nu sen en veckaeller två tillbaka ungefär så är det supertydligt att hon menar nej. 
När vi matar henne så skakar hon på huvudet när hon är mätt och vi räcker fram skeden till munnen. 
När hon får smaka på något så sträcker hon sig efter det om hon vill ha mer (avokado tex) och skakar på huvudet om hon inte gillar det (yoghurt tex). 
När jag klipper hennes naglar skakar hon på huvudet för det gillar hon inte och det värsta hon vet är när vi torkar näsan på henne så det räcker att hon ser att vi har papper i handen så skakar hon på huvudet. 

Detta är så häftigt tycker jag! Det öppnar ju helt upp för kommunikation på ett helt nytt sätt. Hon kan "säga" vad hon vill genom att sträcka sig efter något och skaka på huvudet åt något hon inte vill eller inte gillar. 

Sen är det även helt bedårande sött med så jag smälter bort varje gång hon gör det. 

En bestämd dam som kan uttrycka åsikter. Och det roligaste som finns just nu är att spruta ut mat överallt genom att "prutta" med munnen. 

Lite fullt ös, lite lugn och ro

Nu har vi nyss kommit hem från öppna förskolan  Lilly har ätit lite så nu har vi lagt oss i sängen och hon har precis somnat. 
Förra onsdagen som jag var hemma så tänkte jag innan att jag inte ska planera in något alls att göra eller hitta på, utan bara vara hemma och njuta av min egentid med Lilly. 
Förmiddagen gick bra, men eftermiddagen blev faktiskt lite seg även om vi hann med två promenader. Då hade vi liksom redan lekt allt fem gånger om och Lilly verkade med tycka det var lite tråkigt. 

Så idag bokade vi in en date med kompisarna på öppna förskolan för att fördriva några timmar där så blir det nog lagom med bus, mys och promenad i eftermiddag. 

Selfie i trapphuset när vi väntade på våra vänner från föräldragruppen som skulle med. 

Busungarna i babypoolen. 



Sen blev det lite frukost för Lilly för den vägrade hon äta hemma innan vi gick och bara skakade på huvudet. Men på förskolan smakade det smaskens med avokadosmoothie. 


Paus i jobbet

Fick gå en stund från jobbet idag för att hänga med mina favoriter på föräldragrupp och nu sitter vi på vår favoritlunchrestaurang igen. 
Så underbart att få pussa lite på mina hjärtan innan det är jobb igen. 




Fågel fisk eller mittemellan

Jag är såå sugen på att klippa håret kort! Men kan inte bestämma mig om det skulle funka eller ej.. 
Jag har aldrig haft en kort frisyr. Det kortaste jag haft är page strax över axlarna, och det är ju inte så vågat direkt utan bara lite mittemellan sådär. Lagom. 
Svenskt och bra. 

Men nu har jag nästan alltid håret uppsatt och det är ju som att ha en kort frisyr. Alltså ansiktet syns ju lika mycket då som om man har en kort frisyr. 

Såhär ser det ut nu. Väldigt rakt och tråkigt och ingenting. 

Om jag skulle våga något sånt här? Har varit sugen så länge nu men vågar inte riktigt ta steget. Vad tycker ni? Skulle det funka?


Sen tänker jag bara på hur det är att sköta om en kort frisyr med. Måste man gå och klippa sig varannan vecka och måste man blötlägga och styla varenda dag? Någon med kort hår som kan ge mig råd?

Matchställ och husvisning

Nu sitter vi bänkade framför fotbollen på tv och Lilly har såklart hela matchstället på. Dock är hon mer intresserad av sin båt. 


Lillys julklapp från sin farfar och Majan. Men idag fick det bli det ordinarie settet. 


Snart kommer min mamma hit och hämtar Lilly så ska de hänga några timmar så ska jag och Anders åka på en husvisning. Spännande!

Godmorgon lördag och samsovning

Här är vi två piggeliner som är uppe medans Anders sover vidare. 
Lilly kör loss på sina leksaker och jag kör loss på en celsius, tänkte att jag ska träna lite med min kettlebell så fort Anders vaknar. 


Kan väl visserligen inte påstå att jag och Lilly är väldigt morgonpigga av oss. 
Hon somnade vid halv sju igårkväll och jag vaknade 05.45 av att hon gnydde och gnällde lite. Gick då upp och hämtade in henne till våran säng och gav henne en flaska ersättning så somnade hon om där och väckte mig genen att dra mig i håret och pilla mig i näsan vid kvart över åtta så då gick vi upp. 
Såhär sover hon nu nästan varje natt, tycker det är väldigt bra faktiskt. 
Ibland vaknar hon vid 23 eller 00 men då ger vi bara lite ersättning så somnar hon om och vi lägger ner henne i sin spjälsäng igen. Men det händer inte så ofta, absolut inte varje natt. 

Såhär har det varit ända sen vi flyttade in spjälsängen i hennes rum så hon sover själv på nätterna. 
Jag som alltid förespråkat samsovning och trott att vi skulle ha henne i våran säng tills hon fick syskon typ. Eller ja, tills hon är året gammal iaf har jag nog tänkt. 

Men när hon var fem månader ungefär så började hon vakna varannan eller var tredje timme hela nätterna från att bara ha vaknat en gång på nätterna innan. Vi kämpade på ett tag men både jag och Anders blev mer och mer trötta så när hon var sex månader ungefär så testade vi att flytta in hennes säng till sitt rum och la henne där. 
Vips så tog det typ två nätter så sov hon  elva timmar i sträck. Antar att hon har väckts av oss innan, trots att jag trott att vi var tysta. 
Jag har försökt några gånger att lägga henne mellan oss i våran säng, bara för att jag tycker att det är så mysigt att sova ihop och lyssna på hennes små andetag och lägga ett finger i hennes avslappnade hand. Åh. 
Men så fort jag gjort det så har hon sovit jättedåligt och vaknat hela tiden och haft svårt att somna om. Och då är hon mycket tröttare och gnälligare dagen efter med. Likaväl jag och Anders. 
Så min dröm om samsovning gick i kras för två månader sen. Men det är okej, hela familjen får sova och är mer nöjda och glada. 

Här sover hon själv om nätterna. I ett tyst och lugnt rum. 
Det bästa vi gjort, även om jag kan sörja samsovningen ibland. 

Pizza!

Då var arbetsveckan slut och fredagsmyset igång. Känns rätt okej att bara jobba torsdag fredag och sen ta helg. 
Lilly sover sen kl sju som vanligt och jag och Anders har varsitt glas rött vin och jäser i soffan efter maten och ska titta på how i met your mother. Anders har sista två säsongerna kvar så vi slötittar ihop på det trots att jag redan sett allt. 

Vi gjorde egen pizza innan till fredagsmyset. Vi har bestämt oss att skärpa till oss lite med maten nu (som alla andra efter nyår?) för välmåendets och magens skull. 
Så vad gör man då när man är sugen på en flötig god pizza sprängfylld med gluten som gör magen öm och svullen i flera veckor? 
Jo vi ringde och beställde hem en kebabsallad med extra kött och en stor burk med extra kebabsås och så gjorde jag en dubbel sats av ostplättar som jag plattade ut till en pizzabotten. 
Har hittat receptet på instagram!

3 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
4 dl riven ost

Vispa ihop äggen och häll i bakpulver och fiberhusk och vispa noga igen. Sist i med den rivna osten. Blanda väl och låt sedan svälla några minuter. 
Smeta sen ut på ett bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 10-15 minuter. 

Jag gjorde som sagt dubbel sats av detta. Sen när den var klar kletade jag ut lite ketchup, kryddade lite, strödde på lite riven ost och på med kebabköttet från salladen och in i ugnen igen i 10 minuter. 
Rekommenderas verkligen varmt!



Fina gardiner

Inte nog med att det går fort. Man kommer även åt massa nya roliga leksaker. Mammas gardiner tex. 


Onsdag

Min och Lillys första onsdag ihop är äntligen här!

Vi började bra direkt med att Lilly sov hela natten till kl 06 och då somnade hon om i min famn i våran säng med en flaska ersättning. Så mysigt. 
Vi gick upp vid 7.30 och vinkade hejdå till Anders och nu kör vi fullt ös med gåstolen innan vi ska göra smoothie till frukost till både mig ovh Lilly. 

Känner mig lite bitter över att det är så regnigt och tråkigt väder ute. Hade hoppats på två långa promenader idag. 
Lilly är lite snorig med så vill inte gå till öppna förskolan. Får se vad vi hittar på idag. 

Just nu i gåstolen. Nu går det fort vill jag lova, Lilly har världens teknik med stolen där hon altinerar mellan att hoppa fram eller springa på sidan. Fort går det med så det gäller att akta fötterna om man inte vill bli påkörd. 

Hej 2015

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande. Ska ta igen det snart. Nytt år, nya möjligheter eller nått sånt. 

Lilla familjen här inleder året med nya goda vanor och tar oss en liten bakispromenad till donken.. Hehe


RSS 2.0