You'll never walk alone

Vi ska inte döpa Lilly för vi vill inte tvinga på henne kristendomen och religion utan det får hon själv välja när hon blir stor nog att förstå innebörden av det. 

Men vad man hejar på i fotboll, det får man minsann inte välja och bestämma själv. Det ska tydligen hjärntvättas in direkt. 





En glad, en sur



Soffpotatisen

Babblarna är sjukt spännande. 




But first, let me take a selfie



Panikhunger mitt på trottoaren

Jag gick en runda med Lilly på förmiddagen, närmare bestämt en mil faktiskt. Känner mig väldigt nöjd då jag faktiskt på riktigt kan säga att jag gått en långrunda nu, istället för mina tidigare "långrundor" på 3 km. 
Har bevis på runkeeper om ingen tror mig hehe.

Men med en riktigt långrunda så kom ju det där med hungrig bebis på köpet. Men då kan man ju konstatera att flaskan vann över patten i smidighet idag då det är väldigt mycket enklare att slänga ner flaskan i vagnen än tutten. 
För vad ska man göra annars mitt på en trottoar utan en endaste bänk eller liknande i närheten när bebis är hungrig? 

Nu är vi iaf hemma igen och mätta och nöjda. HÄJ. 


Vad händer med mitt hår?

Under graviditeten så kändes det som att håret både blev tjockare och växte dubbelt så snabbt och jag tappade typ inget hår. Eller det är väl klart att jag gjorde, men inte så jag märkte det iaf. 

Nu däremot. Vad händer? Om det fortsätter trilla av såhär mycket så har jag snart inget hår kvar. 
Varje gång jag tvättar håret så blir hela avloppsbrunnen så full med hår att vattnet inte kan rinna igenom... Och kudden på morgnarna är helt full med hår. Det är inte längre pga katterna man måste dammsuga här hemma utan det är mitt hår som ligger och träller i hörnen. 
Jag vet inte om det är pga amningen, eller kanske för att jag har dragit ner på amningen?

Mitt stackars arma hår. 

Det går fort nu

Det känns som att det händer väldigt mycket för Lilly just nu. 
Bara senaste veckan har hon börjat skratta ett riktigt skratt (vilket är det absolut gulligaste och bästa jag någonsin hört), greppa och hålla i saker, vända sig från sida till sida och till rygg som hon själv vill ligga, sitta upp själv (med hjälp av att hålla i min hand, annars trillar hon) och hon vill helst stå upp och hoppa upp och ner med benen hela tiden när hon är pigg. 
Allt detta har ju hållt på ett tag och varit på g, men nu är det verkligen under full utforskning och genomförande av lilla damen.

Hårt grepp om bitringen som hon tuggar för fullt på. Väldigt gulligt, och väldigt söligt och mycket dregel. 

Tyvärr så har ju all utveckling sitt pris. Vi är så vana vid en snäll liten gladskit som är väldigt nöjd. Men nu blir det lite gnäll då och då, missnöjda skrik här och där. Hon är lite extra klängig och gosig (vilket iof inte gör något, bara mysigt), och har framförallt väldigt svårt att komma till ro när hon är trött. Det blir väldigt sura miner och tar en stund av vaggande och sjungande innan hon kan slappna av och somna. 

Men enligt wonder weeks så är hon mitt i en stor utvecklingsfas så det är bara att härda ut det. Det är exakt samma tecken som har varit vid de andra utvecklingsfaserna också. 


Rå fisk

Igår åkte vi först hem till Malin för mys och bus med henne och Williot och Emma och Kayla. 

Lilly började det hela med en kort tupplur i soffan. Tyvärr alldeles för kort då hon en stund senare efter massa bus var helt otröstlig en stund för att hon var så trött, men för upprörd för att somna. Så synd när det blir så, men det är så svårt att hinna uppfatta att det blir för mycket för henne innan det redan är för sent. Men det gick ju bra och hon somnade i min famn sen och sov sen hela vägen hem i bilen. 

Här är allt bus som gjorde henne trött. Två andra jollrande bebisar och ett nytt babygym är klart mycket action när man inte sovit så mycket innan. 



Fikan var riktigt smarrig! Frysta hallon och blåbär mixade med vaniljkesella. Gott och enkelt, precis i min smak. Det ska jag komma ihåg och fixa själv med. 


Sen åkte vi hem till Jessica för prat och mys med henne och Kim. 


Lilly låg själv och tittade på tv så jag hann nästan äta upp i lugn och ro innan hon ville vara med och umgås. Lilla going. 

Vi åt sushi. Det är typ andra gången jag äter det någonsin och måste säga att jag tycker det var godare än jag kom ihåg. Det får det nog bli snart igen. 


Och jag fick till det med pinnarna! Förutom en liten incident med att tappa en bit ner i soyan med lite skvätt så klarade jag av hela måltiden utan att ta till gaffel. Mycket stolt över mig själv. 

Måndagen i bilder

Igår shoppade vi nya blommor med Therese. Lilly hade på sig sin nya fina mössa från ToppCat, mycket tjusigt!


Sen åkte vi hem till mamma och åt scrambled pancakes med keso, jordgubbar och hallon. Sjukt gott!



Lilly tog sig en tupplur och mamma la upp ett par byxor till mig. 

Sen tittade Lilly på idol och gosade med sin mormor. 


Sen åkte vi hem och däckade i soffan. 

Chiapudding

Jag har gett chiapudding en ny chans och måste nog erkänna att jag är rätt såld. 
Jag har gjort den på krämig kokosmjölk från garant och då blev konsistensen mindre slajmig och mer krämig. Den kokosmjölken tycker jag dessutom har en väldigt god och lite söt smak i sig.

1-2 portioner
2,5 dl kokosmjölk
3 msk chiafrön
Valfri smaksättning. 
Rör ihop noga och låt stå i kylskåp över natten så blir det riktigt krämigt och gott. 

I lördags gjorde jag den med massa kanel i och färska hallon till. Det var sjukt gott. Kanel är också lite naturligt sött i smaken så det blev toppen. 

Idag blev det med vaniljpulver och blåbär. Nam nam nam. 

Helgen

Då var det måndag idag och en ny vecka framför oss. Ny vecka, nya möjligheter. Positive thinking. 

Helgen har gått snabbt. 
I fredags fick vi besök av Anders syster Caroline vilket alltid är lika trevligt. Sen jobbade Anders på kvällen så jag och Lilly var ensamma hemma ända till 22. Jag var lite orolig innan för att vaccinationen skulle ge utslag och jag skulle sitta där själv med en otröstlig bebis hela kvällen. Men Lilly har bara varit lite extra trött hela helgen, gnuggat sig mycket i ögonen och näsan och kanske varit lite mer gosig än vanligt och trivts bäst i våra famnar. Alltså väldigt okej resultat av vaccinationen. 

I lördags slutade det äntligen regna och solen kikade fram. Så vi tog oss en promenad till stan hela lilla familjen. Shoppade lite onödiga nödvändigheter och stod länge och pratade med kristdemokraterna om politik vid valstugorna. 
Älskar att det snart är val och man får diskutera politik överallt och med alla. 
Jag vet dock inte alls vad jag ska rösta än. Spännande. 

På kvällen kom Daniel, Mimmi och lilla Noel på besök. Han är nu fyra veckor gammal och så pluttigt liten och söt. Det är verkligen sjukt hur snabbt man glömmer, kommer inte alls ihåg att Lilly har varit så liten. Till och med mindre. 
Det var en väldigt mysig kväll med massa bebisgos. 
Jag fixade baconlindad kycklingfilé fylld med färskost och blomkålsris till och till efterrätt gjorde jag min favorit chokladpannacotta i mina söta små kaffekoppar. 

Stackars katt

Anders råkade visst trampa på kattens svans. Katten blev då rädd och sprang iväg. 

Kvar blev pälsen. 

Giftiga äckliga kemikalier

Jag har sen några år tillbaka börjat intressera mig för vilka gifter, kemikalier, e-ämnen och andra skadliga ämnen vi får i oss och vad det gör med oss. 
Jag har börjat plastbanta vårat hem, framförallt köket med att byta till matlådor i glas istället för plast och använda gutjärn istället för teflon osv. 

Jag städar absolut inte med några giftiga kemikalier som bara är dyra och som man går och andas in sen utan jag använder microfiberdukar (världens bästa grej!) och diskmedel, vanlig gulsåpa och citron och salt. Med det blir allt rent. 
Varken jag eller Anders har använt deodorant på flera år heller. Finns andra mycket bättre alternativ som inte innehåller massa alkohol och parfymer som torkar ut huden. Armhålan är också ett av de ställen som kroppen tar upp mest genom och det finns studier som visar på sambandet mellan bröstcancer och deodorant där man har funnit spår av de kemikalierna i cancerknölar. Mysigt va?

Och nu till dagens lärdom. 
Varför borstar vi tänderna med flour, eller sköljer munnen med flour?
Mycket bra fråga, för det finns inget med flour som hjälper tänderna. Det är en av de största jävla äckliga lögnerna som finns. 
Däremot så lagras flouret i kroppen och skadar våra ben och vår tillväxt. Och detta trycker vi i våra barn??
Det finns även studier som visar på sambandet mellan flour och altzimers och liknande. 
Och har du sömnproblem? Testa då att sluta med flour. Det hjälpte mig. Googla på flour + farligt eller flour + sömnproblem om du tycker det är spännande och vill läsa mer eller inte tror mig. 
Denna länken är ganska bra och sammanfattande: http://karlzons.wordpress.com/2013/11/19/fluorering-ar-det-storsta-fallet-av-vetenskapligt-bedrageri-i-detta-arhundrade/
För att hålla tänderna rena och friska så är det framförallt vad man stoppar i munnen som påverkar. Alltså ska du äta så lite socker som möjligt för det är socker som sliter på emaljen som skapar bakterier som skapar hål och/eller tandsten. Och inte småäta massa. 
Och att hålla munnen ren. Alltså borsta tänderna är bra för då gnuggar man ju bort bakterierna. Men att flour skulle vara nödvändigt för detta är en fet lögn och rent av hittepå. 
Men eftersom företag vill sälja så marknadsförs det fortfarande så. Det är alltid pengar som styr, så jävla tragiskt egentligen. 
Och bra andedräkt är ju att föredra så vi använder just nu en flourfri tandkräm från kingfisher som vi gillar. 
Den smakar gott med mint och skummar som "vanlig" tandkräm. Har testat några andra som inte alls skummar men det tyckte jag kändes konstigt och de smakade pyton med. 
Men denna kan jag rekommendera!


Lugna puckar

Vaccinationen gick mycket bättre än vad jag trodde. 
Anders kom från jobbet för att vara med och stötta, men det hade nästan inte behövts. 
Lilly fick lite sockerlösning i munnen först som hon grimaserade rätt rejält åt (det är mammas tjej det!) och sen en spruta i varje lår. Efter ett par sekunder gick det upp för henne att något var obehagligt och hon skrek allt hon kunde, hon fick komma i min famn och så slutade hon skrika. Så allt dom allt en halv minus skrik och gråt sen var det klart. 
Jag som hade sett framför mig en otröstlig bebis som skulle skrika konstant i ett dygn typ. 
Hon var väldigt trött på förmiddagen och lite gnällig och tog sig två rejäla tupplurer med paus för amning och flaska bara. Men nu är hon pigg och glad igen och ligger jämte mig i sängen och jollrar. 
Får hoppas att hon slipper någon feber och så ikväll bara. 

Trött och ledsen tjej i pappas famn precis efter sprutorna. 

Vaccination

Då var det dags för första vaccinationen för Lilly nu när hon är tre månader. 

Jag är nervös, jag vet exakt hur hjärtskärande hon kommer skrika. 


Hej min gamle vän

Nu är det dags att bekanta sig lite igen, det var alldeles för längesen sist. 


Dagens lilla rosa goding

Eftersom Lilly precis vaknat innan när Anna och Hanna kom på besök så hade hon fortfarande pyjamasen på. 
Och jag hade bara tänkt att vara hemma och mysa i eftermiddag så tänkte att hon kunde ha på sig den idag och dregla ner den eftersom jag ändå tänkte tvätta imorn. 
Men efter en liten bajsfest så fick hon på sig andra kläder ändå. Hon hade ju sparat sig i sex dagar så det kom en hel del kan man väl säga. #mammaliv

Såhär rosa och tjejigt klädd har hon nästan aldrig varit innan, men det var ju rätt gulligt det med. 

Frukost

Vilken mysig start på dagen vi har haft idag!
Anna och Hanna kom hit vid nio för en liten knytis-frukost. Min lilla sjusovare till bebis låg fortfarande i sängen och trynade då men blev snabbt pigg när det kom folk som busade och gullade med henne. Hon är ganska social av sig. 

Tände till och med lite ljus nu när det är lite höststämning ute. 

Hur gott är inte detta då? Bättre än vilken hotellfrukost som helst. 


Hanna hade till och med gjort egen müsli/granola som var supergod! Två tummar upp för den!

Anna hade fixat chiapudding från stålboms som det var premiär för oss alla tre att testa. Har själv köpt hem chiafrön men inte kommit till skott med att äta då det ska förberedas en dag innan. 
Tyvärr så var det inte jätte spännande. Smakade egentligen ingenting och var slajmigt i konsistensen. Men kardemumma i och de goda bären till gjorde sitt så den får en tumme upp av två möjliga. 


Hanna med trött och gosig bebis. 

Anna med glad och busig bebis efter en tupplur. 


Och vi fick så fina presenter av Anna! Supergulliga kläder till Lilly som blir varma och goa i höst och härliga hudvårdsprodukter till mig. 
Tusen tack gulliga Anna!


Dagens

Dagens goda bebis i sjukt söt mössa och kofta. 

Såstips!

Om det är någon som har missat hur enkelt och smidigt det är att göra hollandaise så kommer här ett tips. 

Igår gjorde jag torsk som jag serverade med babyspenat, avokado och hemgjord hollandaise. Sjukt gott!

150 g smör
2 äggulor
1 msk färskpressad citron
Salt och vitpeppar

Smält smöret. Lägg äggulor, citron, salt och peppar i en hög behållare och mixa ihop med en mixerstav. 
Fortsätt mixa och häll sakta på smöret. Använd helst bara det genomskinliga och skit i det vita i bottnen av kastrullen. 
Voilà, en smarrig hollandaise klar på bara några minuter!
Det går bra att dubbla receptet, och det är lika enkelt att göra bearnaise också. Fast då är det lite andra kryddor. 

Ska väl tilläggas att jag hade typ dubbelt så mycket sås än vad som syns på bilden hehe. 

Brödbak

Vad gör man en tråkig och regning och seg måndag? Baka bröd såklart. 


Det blev ett litet hopplock av det jag hade hemma, men det blev väldigt gott. Glutenfritt såklart. 

1 dl bovetemjöl
1 dl pofiber
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda ihop dessa torra ingredienser i en bunke. 
Mixa sedan ihop 4 ägg, 3 dl keso, 1 dl vatten och 50 g smält smör så klumparna från keson försvinner. 

Kleta ner i en brödform med bakpapper i och strö på lite vallmofrön och grädda 45 min i 200 grader. 

Regning måndag

Jag och Lilly är lite trötta idag efter helgens flängande så vi vilar oss i soffan just nu med top model på tv. 
Lilla stumpan har lite ont i magen idag så hon är lite gnällig emellanåt. Men det är också fyra dagar sen hon bajsade nu med så jag förstår henne. 
Misstänker att det är att jag ger mer ersättning nu som ställer till det lite innan magen har vant sig riktigt. 
Får hoppas att det ordnar sig snart. 



Man ska ha husvagn

Helgen har vi spenderat i en husvagn i Anderstorp. Umgåtts med fina människor, tittat på spännande bilkörning (dock fattade jag aldrig riktigt regler och placering haha), ätit god mat mm. 

Lilly har varit på jättebra humör hela helgen. Enda grejen (som var jobbig för en orolig mamma) var att det var lite kallt och vi hade glömt att packa med en mössa till stumpan. Men hon var inlindad i en filt i våra famnar hela tiden så jag tror det gick bra ändå. 




Helena fixade massa god mat. När vi kom dit på fredagkvällen stod hemgjorda hamburgare på menyn. Med hemgjord ketchup och friterad lök. Åh dreglar bara jag tänker på det. 





Det var tur att vi kom till läktarna i tid så vi fick platser. Ni ser ju så fullsatt det var, hehe. 

Bilarna var lite högljudda så Lilly fick låna Felix hörselskydd. Mycket gulligt, och hon verkade tycka att det var skönt att stänga ute allt tjöt och slumrade till under racet. 





Mys med Xandra. 



Samuel körde bra och kom på en hedrande andraplats (jag fattade som sagt inte riktigt utan trodde att han kom typ åtta. Men andraplats var ju lite roligare då haha) och detta firade vi med tårta som Helena bakat. Hon hade till och med gjort två stycken, en socker och glutenfri med till oss krånglisar som var jättegod. Den får två tummar upp av två möjliga!




Det var bara vi som campade där. Alla andra som tävlade åkte hem direkt efter tävligen. 
Men det var väldigt mysigt, helt själva på en stor parkering. 


Ersättningsstationen i husvagnen förberedd. 

Husvagnen hade vi lånat av Anders mamma. Den var mysig med retro tapeter från 70talet. 
Det var faktiskt första gången för mig i en husvagn. Kan dock inte säga att jag är helt såld, det var lite för kallt för min smak. Men ack så mysigt ändå!


Två barn av två möjliga som är helt fast i Youtube-klipp på paddan. 

Glutenfri äppelkaka

Detta blev en riktigt smarrig kaka. Den är både glutenfri, mejerifri och bara sötad med äppelmos och den naturliga sötman från äpplena. Både nyttig och smarrig!

4 ägg
1 dl äppelmos
2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
4 msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
2 skalade äpplen
Hackade valnötter att strö över. 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och blanda ner äppelmoset. 
Skala äpplena och skär i mindre bitar och rör ner i smeten. Kleta ut i en pajform eller springform och strö över hackade valnötter om du tycker om det. Jag älskar valnötter!
In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. 


Till kakan så hade jag vispad kokosmjölk. Det är faktiskt godare än vad man kan tro. Eller garants fullfeta kokosmjölk är iaf sjukt god och söt i smaken. 
Ställ kokosmjölken i kylskåp en stund så den blir lite hård. Vispa sen med elvisp så den blir fluffig och ha i lite vaniljpulver. Mums!



Lilly Kayla Williot

Igår kom Lillys kompisar Williot och Kayla på besök. De tog även med sina trevliga mammor. 
Jag hade bakat en äppelkaka som blev riktigt bra trots att den var både glutenfri och mejerifri. Lägger upp receptet här sen kanske.

Det är så roligt att se pluttarna ihop nu. Så mycket de har ändrats sen de träffades första gången när de var en månad gamla. Nu jollrar de alla och tittar nyfiket på varandra. 




Sen på kvällen kom farfar Björn och farbror Alex och gosade och busade lite med Lilly. 
Farfar verkar vara ganska poppis, Lilly ler alltid när hon ser honom. Mysigt. 


Tips till alla mamas och papas!

Snubblade över ett Youtube-klipp ikväll som är typ det häftigaste jag sett! Varför i hela fridens namn visar man inte detta på föräldrautbildningen på Mvc eller sen på BVC?!?! 
Ska testa direkt imorn när Lilly vaknar och lyssna efter vilka ljud hon gör. Nu är hon ändå på gränsen till att vara för gammal då reflexerna till ljuden försvinner när de blir större, men känner igen flera av ljuden från henne bara av att se klippet. Wow. 
Imorn kommer Emma och Malin hit med sina små goda bebisar så ska visa klippet för dem så jag återkommer imorn med en rapport gjord på tre bebisar som är tolv och tio veckor gamla. Spännande!

https://m.youtube.com/watch?v=PgkZf6jVdVg

Min lilla buddah

Tog oss ett litet dopp i diskhon igår. Älskar verkligen varenda liten valk på Lilly, finns inget gulligare. 




Hejdå 60talet

Dörrarna från 60talet ser lite trötta och solblekta ut. Jag har inte pengar till nya dörrar. Men lite färg har jag råd med. 


Mycket nöjd

Nya och billiga lampor införskaffades på Ikea igår. Känner mig väldigt nöjd med dem ihop med min "nya" sängbord. Nu vill jag bara ha nya gardiner. Och mattor. Hehe money pls?




Göteborg nästa

Nu har både jag och Lilly intagit lite frukost och är redo för en dag i Göteborg. Första stoppet blir Ikea, sen ska vi hämta Anders syster när hon slutar jobba för lite häng. 




Före och efter






Lördagstacos




Fika i bänared

Idag åkte jag, mamma och Lilly och hälsade på min farmor. 
Vi satt och myste i hennes uterum medans regnet öste ner utanför. 








Fredagskärlek

Idag när Anders kom hem från jobbet så  hade han med sig en bukett blommor till mig. Så gulligt, och just idag med när det varit lite tråkigt och gnälligt med Lilly. 
Resten av kvällen har vi myst massa med Lilly, lagat mat och pratat massor. 
Jag uppskattat vårat förhållande så mycket. Vi kan prata om allt och babblar på med varandra i evighet. 
Efter fem och ett halvt år är det ett gott betyg. Finns ingen annan jag hellre vill umgås med och snacka skit med. 

Juste, Anders nya glasögon här nedan. 






CP-Anders är ett interskämt. Inte helt politiskt korrekt, jag vet. 
Men jag använder ordet hen, har glasnappflaskor istället för plast, källsorterar, äter ekologiskt i stor utsträckning och övervägde seriöst att ha tygblöjor. 
Så jag är duktig och präktig så det räcker och blir över. Hehe

Sagocafé

Igår var Lilly på gott humör. Det har hon tagit igen idag kan man säga. 
Hela förmiddagen var det gnäll och det hjälpte inte vad jag än gjorde. 

Vid tvåtiden somnade hon äntligen så jag bar ner henne till vagnen och styrde den mot stan. 
Jag gick till sagocaféet där jag mötte mamma, Malin, Adrian, Eliza, Nora och Ari. Vi fikade och barnen lekte i hoppborgen och lyssnade på sagorna. 
Vilket mysigt ställe!

Malin och Nora. 

Röda träd. 


Mormor och barnbarn. 

Glad mamma. Mindre glad bebis. Typ den minen har hon haft hela dagen. Tur att hon är gullig ändå, även när hon är gnällig. 


Invigde min flaska i glas idag och Lilly verkade gilla den. Känns bra att inte hälla i henne plast.  


Solhatten

Igår var en väldigt bra dag. Lilly var glad och mysig och skrek inte en enda gång på hela dagen. 
Vi åkte hem till Petra och hälsade på henne och Linnea. 
Sen på kvällen så kom Karin, André och Alice på besök. Vi käkade pizza, Anders och André spelade gitarr och Alice testade alla leksakerna vi har här hemma. Det var mycket mysigt, hoppas det blir av snart igen. 

Lilly med tant Petra. 

Haha jag kan inte sluta skratta åt solhatten. Den och de tjocka kinderna är typ det roligaste och gulligaste jag sett. 



Dagens projekt

Nu ska jag äntligen ta tag i att måla om lite här hemma. Har bara haft planer på det i ca ett år eller två typ. 
Har börjat med att slipa mina sängbord som ska bli vita nu när Lilly tog sig en tupplur. Sen är tanken att jag ska måla dörrarna vita och även kaklet i köket. 
Ska åka och handla färg och penslar så fort Anders slutar jobba idag. 


Tjejkväll på västgötavägen

Igårkväll tog jag och Lilly oss den långa vägen över gräsmattan till vår granne, min kära kusin Therese för en liten tjejkväll med min mamma, min moster och våra två andra tjejkusiner. 
God mat, gott sällskap, glad bebis. Vad mer kan man önska sig?













Det känsliga ämnet; Ersättning

Det finns många saker att få förmaningar om när man får barn. Man får många "goda råd", snea blickar, pikar och dåligt samvete. 
Men störst av alla saker är nog amning. 
Man ska ju vara en perfekt mamma som ger sitt barn det allra bästa. Man ska vara en riktig urmoder som bara sitter och ammar hela dagarna långa med ett ljuvt leende på läpparna. Och mjölken ska flöda. Vet inte hur många gånger jag fått frågan "har du tillräckligt med mjölk till henne?".
Alltså jag vet att det kanske är jag som tolkar in för mycket i frågan. Men den känns så pressande på något sätt. Har jag tillräckligt för att kunna mata mitt barn, göra henne nöjd, få henne att växa. Är jag tillräckligt mycket mamma, tillräckligt mycket kvinna. 

Ja. Jag har mjölk till henne. Hon växer som bara den, går upp i vikt, har många fina valkar på låren. 
Och jag har ändå valt att ge henne ersättning sen hon var en månad gammal. Fy vad hemskt. Vilken dålig mamma jag är. 
Jag kände mig låst, fick panik av att bara sitta fast hela tiden. 
Amningen har funkat jättebra ända sen hon kom. Lilly fattade sugtekniken direkt, mjölken rann till snabbt, jag fick inga sår på bröstvårtorna osv. Men Lilly vill amma så ofta och har gjort hela tiden och gör det fortfarande. Det går som mest två timmar mellan att jag börjar amma och nästa amning börjar. Ofta bara en timme emellan. Försök få någonting gjort då om dagarna du!
Jag vet att denna tiden bara är nu, det är bara tillfälligt, tiden kommer aldrig tillbaka osv. 
Amningen är jättemysig med, en speciell stund. Men för mig blir det för intensivt ibland. Jag känner mig för låst, för uppbunden, för mycket närhet. 
Jag gillar knappt när folk rör mig, så detta har verkligen varit en utmaning för mig.
Det blev alltså så mycket att jag tappade den speciella och mysiga känslan för amningen ibland. Det blev ett måste, ett tvång. 
Så från att Lilly var en månad så har vi gett ersättning upptill amningen. Jag började först pumpa ut bröstmjölk men det blev ju bara dubbelt så jobbigt med tanke på hur lite tid jag hade på mig mellan amningarna så blev det ju bara att jag antingen ammade, eller pumpade. 
Så då fick det bli ersättning, så att jag ibland kunde få en liten paus. 
Det har bara varit ungefär en eller två gånger i veckan innan. Så jag kan åka och handla, eller bara åka och träffa en kompis några timmar. Eller bara få sitta själv en liten stund. 
Nu har jag ökat på det lite så nu får hon alltid en flaska efter sista amningen på kvällen, så hon blir lite mer mätt, lite mer nöjd och sover lite längre. 
Jag vill gärna hålla igång amningen länge till. Framförallt så länge hon äter på natten och/eller tidigt på morgonen så jag bara enkelt kan amma henne i sängen utan att behöva vakna för mycket och gå upp. Men håller gärna igång det många månader till för att få behålla myset med det. Slippa tvånget, bara mysa. Så vill jag ha det. 
Och just nu, med ersättning som ett alternativ och komplement hela tiden så blir amningen mysig igen. 
Så mammor, våga ersättning! Det är så skönt att kunna känna sig lite friare. Och sen älskar Anders att han också kan mata henne, han tycker det är så mysigt. 

I början körde vi alltid de färdigblandade på tetrapack, men nu kör vi pulver istället. Det är inte alls krångligt, som jag först trodde att det skulle vara. Men har med mig tetra ibland om jag ska iväg någonstans. 

Och Lilly märker ingen skillnad, inte vad jag kan se iaf. Hon gillar flaskan lika mycket som hon gillar att gosa vid bröstet. 
Ibland när vi är iväg och det är mycket som händer runt omkring eller mycket folk med som hon vill titta på så är det smidigare med flaska för då kan hon sitta mer så hon ser runtomkring samtidigt. Det är liksom lite svårt att vinkla pattarna. 



Dubbelt Leo






Fixade disken igår



Söndagskvällen

Efter kalaset igår så åkte vi direkt in till stan för att möta upp vänner för en bit mat på en pizzeria. 
Lilly tittade nyfiket runt på alla, hade en liten pratstund med Freja, 3 år. Sen, tro det eller ej, så somnade hon i min famn precis lagom tills maten kom in så vi fick äta i lugn och ro. Även om jag bara hade en hand till förfogande. 




Helena, Samuel och Freja hängde sen med oss hem för en kopp kaffe. 
Freja bjöd som vanlig på sig själv och busade runt och testade alla leksaker vi hade hemma. 
Här nedan leker hon med Lilly, som tittade fascinerat och lite skräckslaget på henne hehe. 



Gårdagens kalajs

Igår åkte vi hem till min moster och hennes man för en fika då han fyllt 50. 
Hipp hipp hurra för Mats!

Det bjöds på både tårta och paj, men jag och Anders har bestämt oss för att vara nyttiga nu så vi var ståndaktiga och höll oss till kaffe. 

Och supergoda bär från trädgården! Blåbär och vinhallon, en korsning av hallon och vinbär. Det var nog det godaste bäret jag ätit. 


Några av mina favoritpersoner i hela världen. Min moster, min kusin, min mormor, min mamma, min Lilly.

Igår tyckte jag att Lilly var löjligt lik sin pappa. Vissa dagar tycker jag att hon ser ut som mini me, men igår var det tydligt vem avelshingsten var. 






Date med min man

Lilly hängde med sin mormor idag och jag och Anders åkte själva och tittade på fotboll, Falkenberg mot Malmö. 
Det var väldigt skönt att få vara själva ihop en liten stund. Dock saknade mina pattar Lilly lite för mycket och spände och gjorde ont så i 66 minuten åkte vi hem igen. Falkenberg förlorade så vi missade inte så mycket ändå. 

Jag är så kär i dig, fortfarande efter fem och ett halvt år. Mitt hjärta är ditt, mitt hjärtas bult. 



Förmiddag på stan

Anders skulle skaffa nya glasögon så jag och Lilly åkte med som smakråd. 
Han har haft likadana bågar i nio år så det blir en ny identitet nu. Jag tror det blir skitsnyggt med de nya iaf. De skulle nog komma redan i nästa vecka så då får ni se före och efterbild på honom. 

Efteråt så styrde vi in mot stan för en frunch på le croissant. 








I goda vänners lag

Ikväll lämnade jag Anders och Lilly hemma själva och åkte med Gabriella till stålboms för att lyssna på Mikael när han och Johan spelade där innan Nina Persson. 
Mysig kväll, dock var vi mest intresserade av att prata än att lyssna på musiken. Var för längesen vi träffades, för mycket nytt som hänt. 

Var hemma ganska tidigt igen, vid 23 tiden. Är vaken nu för att amma min lilla skrutt. 

Förmiddagen

Tog en långpromenad på förmiddagen. Eller ja, långpromenaden var 3 km.. Men det är långt för mig hehe. 
Traskade runt och lyssnade på en podcast och gick om Willys på vägen hem. Hann precis ut därifrån innan Lilly blev sur och började skrika. 
Blev rätt snabba steg hem då. Bra träning i alla fall. 


RSS 2.0