Finmiddag med fina tjejer

Igår blev det tjejkväll för hela slanten. Jag sov typ hela eftermiddagen och laddade för att orka med kvällen men det var det väl värt. Vad gör man inte för att få sin dos av snack, skvaller och pepp? 

Jempa och Kimpa 

Jess och jag, som för övrigt konstaterade att vi har exakt samma glasögonbågar. Nice 😎


10 cm och 50 g

Då var det dags för vecka 15 och det firar vi med att testa ny medicin mot illamående samt åka på husvisning i skrea. Hoppas både huset och medicinen får tummen upp. 

Frågan är ju egentligen bara hur bra det är att ta ett beslut om hus och boende när man är helt hormonstinn och snurrig av tabletter? Hm. 


Älskade lilla busfrö



Liten statusuppdatering

Jag är tyvärr lite frånvarande, både här på bloggen och lite i verkligheten känns det som. Illamåendet, kräkandet, tröttheten, yrseln och huvudvärken håller i sig. Med olika jobbighetsgrad varje dag, men ändå aldrig helt bra. 
Jag vill verkligen inte klaga, men jag har faktiskt aldrig mått såhär dåligt som jag gör nu. 
När Lilly låg i magen så mådde jag också illa och kräktes tyvärr hela vägen fram till sista gången på förlossningen. Men denna graviditeten har hittills slagit helt nya rekord i det. 
Jag har svårt att fungera som en vanlig person. Det är svårt att jobba och det är så svårt att orka med Lilly hemma. Och städning är det inte ens tal om. Anders får dra ett jättestort lass just nu med Lilly och allt hemma och jag är så tacksam över hur snäll han är och klagar aldrig. Men mitt samvete över att inte orka vara mamma äter upp mig totalt. Det är värre än allt illamående och yrsel i hela världen. Usch. 

Jag fick Lergigan Comp utskrivet för en månad sen ungefär men det har inte hjälpt något alls. Jo möjligtvis har det tagit bort det värsta illamåendet men jag har kräkt lika mycket ändå och får inte behålla så värst mycket. 

I veckan träffade jag min barnmorska som är så snäll och underbar och förstående och gav mig direkt en remiss till deras läkare och deras psykolog. 
Läkaren fick jag träffa redan dagen efter och han sjukskrev mig direkt på 50 % för att få vila och skrev nya recept på andra tabletter mot illamående. Sen så ville han att vi skulle göra ett ultraljud för att kolla hur många foster det finns där inne eftersom jag mår så mycket sämre än förra graviditeten och det kan vara ett tecken på tvillingar. 

Nervös som bara den hoppade jag upp på borden och drog upp tröjan och ner byxorna... Och på skärmen framför mig visades en liten sprallig bebis med ett pyttelitet tickande hjärta. 
Blev helt varm av att se den lilla sprallisen, men också lite lättad över att det bara var en om jag ska vara ärlig hehe. 
Det kommer ju bara att skilja 16 månader på Lilly och den lilla så en räcker gott och väl till :)

Här ska vi vara labbråtta och testa fram till om något fungerar. Håll tummarna för mig!

Och efter att ha sovit fyra timmar på eftermiddagen har jag nu energi att vara med mitt hjärta. Syns det att hon har ätit hallon och blåbär? Det är en stor favorit. 


Gunga gunga gunga



Mera mat och ännu mera gunga

Idag är ju våran riktiga bröllopsdag och vi har haft det riktigt mysigt idag med. 
Vi mötte mamma, Hans och Otto för en liten promenad till vallarna där Globalized foodtruck parkerade sig och lyckades hamna nästan först i den långa kön och fick mumsig mat. Tur att vi var där så tidigt för det var bara efter en kort stund som maten var slut och minst halva kön blev utan. 







Sen gick vi såklart och gungade, vilket är Lillys nya favoritsysselsättning. 



15/3 2015

Idag har jag och Anders varit gifta i ett år. Det är sex år sedan vi först blev ihop och nu firar vi alltså ett helt år som gifta med. Och vi har en liten tiomånaders busunge med spring i benen. Och en liten bebis i magen på väg. 
Ibland bara händer livet och det är bara att hänga med. Men jag älskar det. 

Igår var Lilly hos sin farmor en sväng på eftermiddagen så jag och Anders tänkte att vi skulle passa på att fira bröllopsdagen lite försiktigt dagen innan med en lång lunch i lugn och ro på den indiska restaurangen i Falkenberg. 
Lilly är väldigt rolig nu, men också väldigt intensiv. Ibland är det skönt att få sitta och äta och prata utan att någon av oss ska springa runt med en rastlös liten dam med spring i benen. 

Maten var väldigt smaskens och jag rekommenderar alla att gå dit!


Sen var tanken att vi skulle hem och mysa ner oss i sängen och se något avsnitt av en serie och ja, njuta av lite vuxentid kanske. 
Men efter tio minuter sov vi som stenar, som de tvättäkta småbarnsföräldrar vi är. 

Och så firar vi med att gå in i vecka 13 och nå 30 % av nya graviditeten. 
Detta är också mycket anledningen att jag inte har bloggat så mycket på sista tiden. Jag har haft det lite tufft och faktiskt mått sådär. 
Men vi är glada ändå och i slutet av september är alltså tanken att Lilly ska bli storasyster. Hur knäppt än det låter haha. 

RSS 2.0