Fortsättning på ensamdagen

Matlådor för hela veckan fixat, så skönt!

Mitt kökssällskap. 

Ny vecka

Anders har åkt till Liseberg med sin syster och kommer förmodligen inte hem förens sent ikväll. Så jag och Lilly är själva hela dagen. 
Det är nog bra att vi får öva lite, har ju blivit lite bortskämd med att Anders också har varit ledig ända sedan Lilly kom. Men på onsdag börjar han jobba igen så då blir det vardag på riktigt. 

Tur att Lilly är så snäll. Hon sover ju större delar av dagen och då vill hon alltid somna i ens famn, men sen sover hon vidare jättebra själv i sin vagga eller babynestet. 

Nu har hon precis somnat i min famn så jag tänkte flytta henne till vaggan så ska jag laga lite mat så vi har matlådor färdiga nu när Anders börjar jobba. 



Fest med mig själv

Anders lämnade oss själva ikväll för att gå ut med kompisar och titta på Holland-Mexiko. 

Jag knäppte på mig bärsjalen för att två händer fria och få lite städning gjort. 

Sen åt jag, med Lilly på magen. Det är en utmaning att inte spilla på sitt barns huvud alltså när man snabbt slänger i sig maten för att hon inte ska vakna så man inte får ätit något alls. 
Gott var det iaf :)

Sen tittade vi med på matchen och festade till det med att smutta på typ 1 cl likör. 

Dock så var inte mitt sällskap så socialt så det blev aldrig någon feststämning. Men det var nog lika bra för likören var inte god ändå så jag fuktade läpparna och hällde sedan ut resten. 

Söndag

Idag är vi lite trötta så det är väldigt lugnt tempo. 
I fredags så var vi hos Daniel och Mimmi i deras nya hus som de ha renoverat. De har det så fint hemma och jag är superavundsjuk och vill också ha ett fint hus med mysig trädgård. Det var väldigt trevligt med massa bebis och gravidprat. Mimmi är gravid och beräknad till början på augusti så de fick hålla Lilly och öva lite. 
Vi ser mycket fram emot Lillys blivande lekkamrat :)

Nu ska vi snart väcka Lilly för söndagsbadet så vi får det gjort det innan Anders ska iväg och kolla på fotboll på Glenns. 

Såhär ligger vi nu. Slötittar på fotboll på tvn med matchen med laget från -94 och surfar runt på Hemtex och försöker komma på vad jag vill ha för kuddar i soffan. Lilly slumrar hårt, och mysigt. 

Nytt liv, ny frisyr






15 cm kortare

Idag har jag klippt av mitt hår, tror nästan att det var 15 cm som fick ryka. Känns väldigt skönt och lätt och helt plötsligt känns håret väldigt tjockt igen istället för tunnt och slitet. 




Det är ju ändå fredag

Glöm det jag skrev igår, idag firar vi att det är fredag med gofika på Stålboms. 




Dagens könsneutrala bebis






PW

Jag och Petra tog oss en promenad runt ätran för lite prat om vad som händer i våra liv. 
Känner att det är dags att försöka få tillbaka konditionen nu efter att ha varit stilla typ hela graviditeten pga av att jag kräktes så mycket och sedan foglossning. 
Är tyvärr inte helt återställd i höfterna än känner jag men promenaden idag blev på 7 km så det känns som en bra början. Hoppas bara att jag inte har allt för ont ikväll eller imorn. 

Drog på mig mina kära fivefingers. Det var alldeles för längesen, älskar dem!



Nu ska jag anstränga mig med maten igen, det är färdigfikat för mig!
Lchf + clean eating

Kärlek vid första ögonkastet

Vi träffade ju min farmor häromdagen och Anders knäppte två mysiga bilder som jag måste visa. 




Föräldragrupp

Idag var vi på första träffen med föräldragruppen på vårt BVC och det kändes mycket bra. Det var fem små söta bebisar med trevliga mammor, plus Anders. Tyvärr kändes det ganska väntat att det inte skulle vara fler pappor med, men ändå synd. 
I vilket fall som så tror jag det kommer bli ett trevligt år med gruppen. Ska bli så kul att se alla små växa under tiden med. 

Lilly mättes och vägdes också när vi ändå var där. Stumpan är nu 56 lång och 4,5 tung och följer sin kurva perfekt. 

Efter gick vi till le croissant i gallerian och åt lunch. Vi både tyckte det var gott, och bra utbud med buffé för oss som är lite petiga med vad vi äter. 

Inga kolhydrater för mig inte. 




Packa väskan

Har packat min nya väska med handduk, våtservetter och blöjor. Alltid redo för ett blöjbyte. 




Lillys bästa vän, kossan

Förutom att amma, så finns det inget bättre än att snickelisnacka med sin bästa vän kossan. 



Onsdag, eller nått sånt

Dagarna försvinner snabbt. Har ingen koll alls på vilken dag det är, är det vardag eller helg. Jag är ledig, andra jobbar. Är inte alla lediga? Jag är ju det. 

Idag tog vi en promenad på förmiddagen ner till stan då vi hade pengar vi behövde sätta in på banken. Det blev även lite shopping. 
För Lilly blev det en snijsig grodpyjamas i storlek 62. Den passar ju inte än, men de vi har nu börjar sitta tight så lika bra att börja samla på sig lite. 

Jag köpte en väska till mig. Den funkar perfa att hänga över vagnen så är supernöjd. En arganolja fick även följa med hem, så mina stackars slitna hårtoppar kan då sig en omgång. 


Och Anders köpte en fotboll. Ska bli spännande att se hur många gånger han kommer att använda den. Jag gissar på 0,00. 

Väcka den bebis som sover

Tanken är att vi strax ska åka till Lillys gammelfarmor och hälsa på då de två inte har träffars ännu. 
Lilly har dock inte sin bästa dag idag utan är lite ledsen och gnällig utan någon uppenbar anledning. 
Nu har hon äntligen somnat på mig i soffan efter att ha vaggat runt med henne en timme ungefär, så är egentligen inte så sugen på att väcka henne. 

Trött mamma och trött bebis. 



The fault in our stars

Ikväll åkte jag ifrån min man och min bebis för en date med min bästa vän. Vi gick på bio och såg The fault in our stars. 
Vi grät från början till slut med en skrattatack mitt i pga att vi grät så mycket, så typiskt oss. Undrar om de andra på bion störde sig på oss? Haha. 
Aldrig känt så många känslor när jag sett en film tidigare. 
Givetvis är boken snäppet vassare, som alltid, men filmen var otroligt bra den med. Ser fram emot att läsa boken igen och se filmen igen, så kan verkligen rekommendera båda till alla. 







Mysig eftermiddag

Idag har vi varit hemma hos mamma och Hans hela eftermiddagen och hunnit med en prommenad och gofika med Anna, Kidde, Alva, Tova och Loke. Alltid lika mysigt att träffas och Lilly tittade väldigt fascinerat på alla och totaldäckade sedan i vagnen. 







Mysmorgon i soffan




Blivande soffpotatisen

Lilly är nu fem och en halv vecka gammal ungefär och det är så häftigt att se hur mycket som har hänt på denna tiden. 
Nu tittar hon verkligen på en och blicken söker sig efter röster osv. Väldigt kul att få reaktioner från henne. 
Hon är också vaken längre perioder och man behöver underhålla henne mer annars blir hon uttråkad. 
Babygymmet funkar en liten stund, men bäst är mobilen som vi hängt över skötbordet eller allra helst att vara ca en meter från tvn. 




Söndag på en lördag

Idag är både jag och Lilly helt slut. Vi har spenderat största delen av dagen i sängen ihop med mys och amning och sömn. 
Blev inte speciellt sent igår eller så, men vi har haft lite mer vakna nätter de senaste så vi hade väl helt enkelt lite sömn att ta igen. 




Midsommar 2014

Midsommarkvällen spenderade vi hos min moster. Det blev en jättemysig kväll med trekamp, schlagerquiz, sill och jordgubbar. 
















Midsommarlunch

Vi äter sillunch med Björn, Majan och Alex. 

Lilly äter också midsommarlunch. Dock inte sill. 



Snällaste bebisen

Var gör man av bebis när man behöver duscha och Anders fortfarande sover?

Babysittern är en väldigt bra uppfinning. Och världens snällaste bebis sitter där snällt och tittar på mamma som hann med både scrub och inpackning. 





16 juni 2014

Tänka sig att Lilly är en månad idag, att det är en hel månad sedan jag var med om min första förlossning. 
Tänka sig att hon skulle vara så underbar, lugn och snäll, söt och go, sover som hon ska, äter som en häst. 
Vilket bra exemplar av arten bebis. 

Lilly Anne Sandra Jarl





Lördagens äventyr

I lördags hade Gabriella min stjärna bestämt sig för att vi skulle ha en liten reunion för hennes möhippa som var mycket lyckad förra sommaren. 
Hemma hade vi laddat för detta hela veckan då jag hade pumpat ut massa bröstmjölk och vi hade köpt hem ersättning på tetrapack som backup så Anders och Lilly skulle klara sig utan mig i några timmar. 

Kvällen blev helt underbar. Jag hade otroligt roligt med världens härligaste tjejer. Det var så skönt att slippa amningen för några timmar och bara vara Annie igen. 

Picknick beståendes av vin, cigg, chips och spel. 

Det dansades till spice girls. 


Kan det vara "Stop right now"?

Undrar vilket låt Gabriella dansar till här, små grodorna? 


Det spelades luftgitarr. 









Flatbyrån

Idag var det Pride i lilla Falkenberg. Så otroligt roligt med så mycket folk i stan och att så många gick i tåget och stöttade. Heja! ❤️💛💚💙💜





Mer student

Igår var det dags för Anders kusin Anna att ta studenten så vi var på ännu ett mycket trevligt kalas. Lilly var nog trött från gårdagens fest så hon sov sig igenom nästan hela kvällen med undantag för två amningar och ett blöjbyte men somnade snabbt om igen. 

Hon somnade redan i bilen på väg dit. 

Skriva kort på Anders rygg. 


Det gick bra att sova hos farfar också. 

Det bjöds på sju sorters kakor och tårta. Som den kaktant jag är så var jag i himlen. Anders också. 


Och fina Anna med alla blommor. 

En till generationsbild. Gammelfarfar Kenneth, farfar Björn, pappa Anders och sömntutan Lilly. 

Student

Igår firade vi min fina kusin Erika som tog studenten. Det var stort kalas med smarrig somrig buffé och typ väldens godaste tårta. Och en glad och hes student. 

Vi passade på att ta en generationsbild när alla var på plats. Gammelmormor Ann-Britt, mormor Susanne, mamma Annie och lilla pluttan Lilly. 





Erika hjärta Lilly. 


Lilly tittade väldigt fascinerat på Erika. Vet inte om hon antingen tänkte "hm, det är likt mamma med det luktar väldigt konstigt" eller om hon kanske försökte plugga in sina första ord "bye bitches" som det så fint stod på erikas mössa. 


Givande konversation?

Även en strumpa kan vara väldigt spännande och rolig att "prata" med. 




Jag har två händer igen!

Bärsjalen har äntligen kommit och både jag och Lilly älskar den! Hon kan vara med hela tiden och vara så nära det bara går och jag har äntligen två händer fria istället för bara kanske en. 
Ska bara knyta ett par gånger till så kommer det gå snabbt och smidigt med. Fem av fem toasts!




Nu jävlar ska här pumpas






Dagens

Det är så varmt idag och stackars Lilly vill bara ligga hud mot hud på mitt bröst men då blir hon så varm och svettig. 

Vi ska försöka ta oss ut på en promenad nu och gå till Apoteket. Jag vill få tag på en bröstpump, känns nästan lite spännande. 
För ett år sen hade jag aldrig trott att jag skulle tycka att en bröstpump kunde kännas spännande. 







Amma på en sten mitt i stan

Jag hade verkligen funderat mycket på amningen innan, när jag var gravid. 
Jag var mer "nervös" inför det än vad jag var för förlossningen. 
Förlossningen är ju liksom bara en händelse som man ska ta sig igenom för att få sin bebis. Medans amningen är ett stort och långt projekt. 
Och ändå så är amningen så mycket mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Det tar så sjukt mycket mer tid än jag trott och är mycket oftare än vad jag trodde. Och man måste vara beredd varsomhelst att slänga fram tuttarna. 
Och det är mycket mysigare än vad jag hade kunnat föreställa mig också. Det bandet jag känner till Lilly när vi ammar är häftigt. Hon är liksom uppkopplad till mig och vi blir ett. Stort är det, känslan. 


Men Lilly skiter fullständigt i var vi är någonstans och om det finns någonstans att sitta. Nöden har ingen lag, eller amningen har ingen lag. 

Kalajs

Anders bror fyller 18 år och det firas stort med tårta och paket. 







Samsovning

Igår när Lilly hade somnat i min famn så lade jag henne i vaggan där hon sedan sov i sex timmar från ca 21 till 03 då hon vaknade för blöjbyte och amning. 
Men då fick hon sova mellan oss i sängen igen fram tills halv sju när hon ville äta igen. 
Innan har vi haft henne i babynestet mellan oss i sängen varje natt så detta var nytt och kändes lite konstigt. 





My name is Annie, I'm an addict.

Jag och Anders har bestämt oss för att försöka vara lite nyttigare igen och sluta med socker. 
Vi är dock de största sockertorskarna som finns så jag sitter och tittar på denna bilden minst en gång i timmen och försöker komma på någon ursäkt att äta en sådan och börja vara nyttig någon annan dag istället. 

Alltså en väldigt stor och god glass från peggens. 
Ägglikör, macadamia/kola, brownie. Med sylt, grädde, kokosbulle och det ljuvliga rånet. Mmh dreggel dreggel. 



Tuttar och pruttar

Vi bara ammar och ammar och ammar. Lillan håller nog på att öka på produktionen lite för hon vill äta typ varannan timme nu de senaste dagarna och mina bröst känns hårda och spända hela tiden. Och läcker typ hela tiden. 
Hoppas verkligen att det lugnar ner sig snart igen. Det är väldigt mysigt, men just nu känner jag mig lite väl låst. Och trött. 

Om hon inte vill amma, så vill hon helst ligga såhär och sova. Vadå trött i ryggen och armarna? Jag? Nej nej inte alls... 
Ser fram emot bärsjalen som vi har bedtällt. 

Min lilla mat och bajsmaskin. Att en sån liten söt sak kan prutta och bajsa så mycket. Och amma. 


Och en liten söt fot. 



Förlossningsberättelse del 2: BB

Vi kom fram till BB Varberg och Anders släppte av mig vid ingången där jag placerade mig på en bänk medans Anders gasade iväg för att parkera. 
Jag har väldigt dåligt minne härifrån pga av alla värkar, men skulle uppskatta att jag hann med två värkar innan Anders kom springandes mot mig med våra väskor. Han frågade om jag ville att han skulle hämta en rullstol till mig varpå jag svarade något i stil med "absolut inte, pinsamt!".. Haha alltså till en eventuell nästa gång så ska jag försöka komma ihåg att släppa prestigen och coolheten. 

Kommer ihåg att jag vek mig dubbel i hissen av en ganska brutal värk och fick stanna en eller två gånger i den långa korridoren och luta mig mot väggen. 
Väl framme så visade det sig ha skett en liten babyboom just denna natten och det var flera som också nyligen kommit in så de frågade om allt var okej och om vi kunde sitta och vänta en liten stund. När väl undersköterskan kom så var jag mitt i en värk och hon berömde mig för att jag andades så fint genom värken. Jag var dock inte så mottaglig för beröm då gav henne bara en blick till svar, och flåsande då såklart. 

05.15 skrivs vi in och tas till ett rum på BB där jag kopplas upp på CTGn och mäter mina värkar och bebisens hjärtljud. Undersköterskan visar knappen vi ska trycka på om det är något och lämnar oss sedan själva. 

Detta är den enda bilden på min telefon från när vi precis hade kommit in. Anders sa "till din blogg hehe" och då kom en värk så jag satte mig på huk med armbågarna på sängen. 

Anders höll koll på mina värkar på CTGn och peppade mig med att säga när den var påväg ner igen och att jag bara skulle hålla ut lite till. 
Värkarna började nu bli fruktansvärda och Anders konstaterade att värdet på CTGn var högre och högre för varje värk. Kommer ihåg att jag fick en värk där jag tänkte att nu går det inte mer, detta klarar jag inte, nu måste jag be om smärtlindring. Den gjorde så ont att jag inte längre kunde andas igenom den utan bara spända hela kroppen och vred mig i smärta. 
Anders förstod att nu var det inte bra längre och frågade mig om han skulle ringa efter undersköterskan. Jag hann inte svara utan fick en ny värk och kände något helt nytt. Ett helt otroligt kraftigt tryck neråt. Det kändes inte bara i underlivet utan det kändes som att hela magen spände ihop sig som det värsta sammandragningen någonsin och typ som det känns när man skrattar så mycket att man får ont i magen, fast inte på ett skönt sätt utan mer obehagligt. 
Jag ligger alltså där och vrider mig i smärta och krystvärkar och tittar vädjande på Anders och väser att det känns fel. 
Nu var jag rädd då jag inte fattade vad som hände och jag tyckte det var så läskigt att vi var själva. 
Anders kastade sig över knappen och tryckte flera gånger och strax där efter kommer undersköterskan in och säger glatt "och hur går det här då?" Jag kvider till svar "det trycker!" Och hon lyfter på mitt linne och säger glatt "sedär ja, vattnet har ju gått! Jag ringer på förlossningen så ska vi flytta dig dit."
Jag hör hur hon ringer barnmorskan och säger att patienten i rum sju krystar och vattnet har gått så vi måste komma till ett förlossningsrum nu. 
Även fast jag fortfarande har lika ont så får det mig att känna mig lite lugnare för jag förstår att det inte är något fel utan att det är krystvärkar och att nu är det redan dags för förlossningen. Jag som hade trott att detta skulle ta så lång tid. 
Nu är klockan 06 och jag rullas iväg på sängen. Jag får fler krystvärkar under tiden och kvider och sträcker mig efter Anders för jag vill hålla hans hand. 

Nästa del blir det själva förlossningen. 

Got milk?

Här står jag och mjölkar lite för att slippa ha onda och spända bröst och för att inte kväva mitt barn med störtfloden av mjölk som först kommer. 
Hur startar ni eran dag?.. 




Stroke eller amning?

Ojoj vad jag känner mig virrig och trött. Glömmer saker hela tiden och tappar bort ord så jag kan mitt i en mening totalt glömma bort vad jag skulle säga. 
Namn är helt omöjliga att hålla reda på så katten Elsie och bebisen Lilly riskerar att behöva byta namn nu. 
Vi var ute och gick med barnvagnen häromdagen och bestämde oss för att gå om Willys på vägen hem. Jag tar upp mobilen och börjar skriva ner lite saker jag vet att vi behöver (just för att jag vet att jag annars kommer glömma allt när vi väl är där). 
När sen Anders fortsätter rakt fram för att komma till Willys och jag är påväg att svänga för att gå hem så snäser jag "vart fan ska du då?" Men inser samtidigt att jag alltså går och skriver en Inhandlingslista men att jag alltså redan har glömt att vi ska till Willys. Ber lite skamset om ursäkt för min otrevliga ton till Anders...
Har jag fått en stroke eller är det detta som kallas för amningshjärna?

Just nu

Liten tjej i stor säng. 




Just nu

Lilly snackar och tittar med allvarlig blick på zebran. Perfekt, för då hinner jag dricka lite kaffe i lugn och ro. 




Just nu

Amma med gosig katt i knät. 




RSS 2.0