One down, two to go

Nu när jag är frisk så var det tydligen Anders tur att lägga sig. Han fick frossa igårkväll och är helt däckad idag. Stackarn. 
Lilly är snorig med men verkar ganska pigg i övrigt. 

Vi lämnade Anders ifred för vila och tog oss en härlig promenad. Älskar den friska luften som är nu men hatar att det är lite halt på vissa ställen. Min mardröm är att halka och tappa vagnen. 

Nu ska Lilly få lunch beståendes av morot, lax med dill och broccoli. Allt i smaskigt puréformat. 


En lördag i bilder

Äntligen mår jag bättre så jag har orkat med att hitta på lite idag och vara lite social. 
Idag på förmiddagen kom Karin, André och Alice och hälsade på en sväng. Kul att träffas som vanligt och väldigt skönt för mig att få umgås och vara lite social efter veckan i sängen. 
Efter det packade vi ihop oss och åkte ner till stan för en sen lunch på Sisi. 


Sen åkte vi hem till mamma och Hans där det sminkades och donades för fullt då de skulle iväg på Glitter&Glamour fest. 



Efter att ha lämnat partyt så åkte vi hem och nattade vår lilla dotter, nu har jag gjort lite julgodis och vi har precis krypt ner i sängen för att titta på en serie. 


Klockan är nio på kvällen, det är lördag. 
Min mamma är på fest, jag är redo att sova. 
Tänka sig, nu är det jag som är mamman och hon är ungdomen. 

Livets olika stadier. Det är fint på något vis. 

*WANTED* Someone to go back in time with me. This is not a joke.

Även denna dagen har spenderats i sängen. Nu mår jag äntligen bättre men jag har varit trött och hängig hela dagen. Lilly har inte heller blivit sämre så jag hoppas verkligen att hon klarar sig utan att bli mer sjuk. 

Nu när hela veckan har spenderats i sängen så har jag äntligen hunnit med lite filmer och serier. Det har ju inte direkt funnits någon tid för det sen Lilly kom så det var kul att få se ikapp lite, trots sjukdomen. 

Jag såg Safety not guaranteed och den kan jag verkligen rekommendera. Om en gillar lite knäppa karaktärer och rolig, gullig och lite spännande handling så ska du se denna. Föll mig precis i smaken, jag älskar när det är lite knäppt och knasigt. Slutscenen var så fantastiskt fin tyckte jag. 
Den finns på netflix!

Sen har jag också tittat på American Horror Story som är en skräckserie. Jag har sett första säsongen när den kom 2011 men har sen glömt bort den. 
Gillade första väldigt mycket, men då älskar jag verkligen skräck plus att det är lite knasigt och konstigt med. 
Jag gillar skräck när det är läskigt och spännande, men jag hatar när det bara är massa blod och splatter och äckel. 
Det är klart att det förekommer en del blod och äckel i denna serien men ändå inte så att det tar över. 
Den är hur som helst väldigt sevärd om en som jag gillar skräck. Första säsongen var bra, men andra som jag såg nu var nog snäppet vassare. 
Den handlar om ett mentalsjukhus på 60 talet och allt vad det innebär. Rekommenderas verkligen om du gillar läskigt och spännande!




Två snorungar som försöker få i sig mat

Aptiten var inte så stor idag så det var roligare att slabba med maten. 



Oh no

Jag är fortfarande sjuk och helt slut och nu idag har Lilly med börjar snora och se lite hängig ut med. Hoppas verkligen inte det blir värre för henne. 
Men det kanske är såhär småbarnsåren ser ut? Hela familjen sjuka över jul och nyår. 


Vet inte riktigt hur jag ska tolka det.

Lilly har visst lagt beslag på en ny leksak, som enligt henne är väldigt rolig och spännande. 
Vi måste verkligen plocka undan allt nu som vi inte vill att hon ska komma åt. Det räcker att man tittar bort en sekund så har hon lyckats få tag på något med sina små händer. Ibland undrar jag om hon har någon slags extra arm som hon fäller ut när man tittar bort för att nå saker som man själv tror ligger så långt bort att hon omöjligt kan nå. 

Ska jag tolka det som att hon är sugen på syskon kanske när hon lägger beslag på kondomerna? 





Gott, men lite torrt?

Lilly äter knäckebröd. Typ. 

Gott, fast med en liten bismak av kartong, hälsar hon. 


Sjukstuga

Två veckor klarade jag av att jobba innan jag blev sjuk. Känns som att det går ganska mycket nu, nästan alla på jobbet har också varit hemma så det kanske inte var helt oväntat. 
Känner mig hur som helst väldigt ynklig med lite feber och väldigt ont i halsen. 

Känns lite jobbigt med att vara hemma, men inte "få" gosa med Lilly och Anders. Om det går att undvika att hon blir sjuk så är ju det att föredra så här får vi spara på goset till en annan dag. 

Så här sitter jag och hostar och huttrar i en soffa och de två gosar och myser i den andra soffan. 

Potträning

Nu kanske ni tänker att jag blivit knäpp men vi har faktiskt så smått börjat potträna Lilly här hemma. 
Kan man verkligen potträna en sexmånaders bebis?

Jag snubblade över det här inlägget: http://www.bodyventure.se/en-bebis-som-gar-pa-toaletten/ och tänkte att man kunde testa. Tyckte inte det lät så dumt. 
Det är ju liksom inte svårare eller jobbigare att gå på toa med Lilly än att byta en blöja, snarare tvärt om. Och jag tänker att vi kör på med blöja, bara att det inte behöver bli sån stor grej med att göra sina behov utan blöja sen längre fram. 
Vi har bara precis börjat och försöker se hennes tecken på att något ska ut. Men jag tror och hoppas verkligen på att detta ska funka bra och smidigt och det känns väldigt positivt än så länge. 




En heeeeelt nyyyy värld..

Anders scannade av blocket och hittade en billig gåstol som han var iväg och köpte idag. Det var tänkt som en julklapp till Lilly men då hon ändå inte fattar vad som är julafton och en vanlig sketen lördag så fick hon den idag istället. Hon har ju roligare av den om hon kan använda den och jag tror faktiskt inte att hon får några bestående men av att inte få något stort paket av sina föräldrar på sin första jul. 

Hur som helst så öppnade sig en helt nu värld för henne när hon själv kan ta sig runt i rummet med hjälp av gåstolen. 
Hon hade världens fest och varje gång hon kom åt en knapp där det spelas musik skrattade hon till och log stort. Så nöjd liten tjej. 
Jag insåg också direkt att detta innebär att vissa saker inte kan vara framme längre då hon direkt fick tag i ett par av mina ljuslyktor i vardagsrummet. 
So it beginns.. Det eviga undanplockandet och barnsäkrandet!

Livet e en fest! // Lilly 

Fredagsfika

I fredags efter jobbet så mötte jag och Lilly upp mamma, Hans och Otto och åkte hem till Malin och Bayram i Skogstorp för en fika. 
Det bjöds på fika med bl.a. världens godaste saffransdrömmar, det busades för fullt med alla goa barn och mystes massor med de små bebisarna. 
Jag är så glad för hela stora extra familjen som kom med mammas sambo Hans. Inte bara för att alla är så trevliga och snälla, utan också för att Lilly får så många extra kusiner att busa och leka med. 

















Ny kollega

Nu när Julia ska sluta på jobbet så letar vi efter en ersättare och försöker oss på en ny yngre förmåga. 

Nevrie lär upp bokföring och fakturering och Lilly fattade snabbt och tog markeringspennan i högsta hugg. 

Hon smälte in bra i fikarummet där hon gav mycket beröm för inredningen, speciellt väggarna som tydligen var väldigt fascinerande. 



Hon fick testa lite telefon med och det verkade väldigt lovande. 


Var kunderna otrevliga så slutade hon helt enkelt att lyssna och la på luren. 

Saffransris med roliga kollegor

Hela veckan har försvunnit så snabbt för mig nu med jobb och sen passar jag på att vara med Lilly innan hon ska sova på kvällarna och sen är det maken som ska ha sin beskärda del av umgånge och sen ska jag hinna slappna av och sova lite med. Bloggen hamnar då lätt lite på efterkälken, så tar igen lite saker nu från veckan. 

I onsdags gick vi alla kollegor ut för att äta indiskt och fira av Julia som ska sluta hos oss efter jul. Det är väldigt tråkigt att Julia ska sluta då hon är en väldigt rolig och härlig tjej men kvällen var väldigt rolig och jag är så glad för att jag har så härliga kollegor att skratta och skämta massa ihop med. 
Vi är en ganska liten grupp på sju personer och vi är blandade både i kön och ålder. Men det verkar vara en väldigt bra blandning, för denna kvällen skrattade jag så jag fick ont i kinderna. 

Robert, Yvonne och nevrie. 

Jag, Julia och Martin. 



Maten var superduper god. Jag ska nog släpa med mig Anders dit snart för att äta mer tikka masala och saffransris mmmmh. 


Hunger Games

Lilly har mormor-mys i eftermiddag så jag och Anders smet iväg på date. 
Nu har vi precis placerat våra rumpor i salongen och väntar på att hunger Games börjar på bioduken framför oss. Mysigt med eftermiddagsbio och lite pussar i biomörkret. 




Kan själv

Titta vem som är stor och duktig och kan själv?


Galej

I lördags bestämde jag mig för att jag ville släppa loss lite från bebiskräks och blöjor och fira att jag har slutat amma och att min kropp är min egen igen. Äntligen. Fast jag kan sakna närheten och tryggheten med amningen så är det ändå mest skönt att det är klart. Värdens finaste minne, men ändå skönt att det bara är ett minne nu. 

Vi var tre kusiner + Jessica. Och massa alkohol. 
Dock blev det inte att vi drack så mycket av det vi hade laddat upp med och kvällen blev ganska tidig utan utgång. Men jag hade väldigt kul och mysigt. Så underbart att vara lite rund om fötterna, fnissa och snacka skit. 

Ralf var såklart också med, största softaren av oss alla. 

Snacksen och vinet framdukat. 


Fina Jessica. 

Kusinerna. 


Pannkaksshot, mmmmh nam nam! 

Och efter lite vin och pannkaksshot så får man instruktioner på toaletten tydligen för att undvika missförstånd... Hehe


Att få komma hem från jobbet och gosa






Lunch med mina älsklingar

Att få komma ifrån jobbet för föräldragrupp och lunch på stan med dessa godingar. Underbart. 


Hard work work

Från och med i måndags så jobbar jag igen och Anders är föräldraledig med Lilly. 
Än så länge har det gått väldigt bra. Anders och Lilly har haft det mysigt och verkar trivas väldigt bra ihop om dagarna. 
För mig går det också bra. Det är kul att vara tillbaka med mina kollegor och det är faktiskt lite skönt att få sitta ifred lite utan att ha en bebis på armen eller kräks i håret eller se till att någon inte stoppar något farligt i munnen. 
Sen när man kommer hem och möts av en liten tjej som ger en det största leendet och sträcker sig efter en och skrattar. Det är nästan så att det är värt att vara ifrån henne bara för att få uppleva det underbara mötet med henne efter jobbet. När man är hemma hela tiden så är hon ju så van vid mig hela tiden, men när man verkligen kan se hur glad hon blir av att man kommer hem. Det är helt oslagbart. 

Fick lite uppdateringar av Anders under dagen i måndags om hur det gick för dom. 

Frukost bestående av smoothie. 

Lufta rumpan lite. 


Dagens outfit. 

Och sist men inte minst en väldigt nöjd tjej efter tuggande på favoritboken. 


Äta majs med pincett

Jag och Lilly har tränat lite på pincettgreppet med hjälp av majs. Hon tyckte det var jättegott så koncentrationen var stor för att försöka få upp de små kornen till munnen. 




Några i munnen och resten på golvet. 

Adventskalender

Lilly är lite för liten för en adventskalender i år kom jag fram till. Eller ja, hon fattar ju ändå inget och tycker bara att pappret och presentsnöret är roligast ändå. 

Så Anders får en istället. Han är så pirrig inför att få välja ett paket att öppna varje dag och än så länge är han nöjd med innehållet som varit blandat med något gott, något snyggt och något snuskigt. 




Första advent

I söndags gick vi en promenad hem till mamma för en adventsfika med henne och mormor och morfar. 
Jag blev väldigt överraskad då det väntade ett stort paket hemma hos mamma som tydligen var en adventspresent från henne och Anders. Blev jätteförvånad och jätteglad. Både för det fina rimmet som Anders skrivit haha, och för det fina innehållet. Jag har väldigt länge velat ha en moccamaster men snåla Annie har sagt att det är onödigt dyrt för en apparat och det är säkert inte ens så mycket godare än någon annan kaffebryggare. Men det är det. Så. Sjukt. Gott. Kaffe. 
Så stort tack mina älskade!











God morgon

Startar dagen med en kopp kaffe hemma innan jag ska åka till jobbet. Anders och Lilly ligger och trynar ihop i den varma sängen. 
Jag tittar på Nyhetsmorgon på paddan. De politiska beslut som tas just nu är otroligt spännande att följa. 


RSS 2.0