Då var det igång igen

När mensen plötsligt kommer tillbaka för första gången på över ett år, ja då får man ta till det tunga artilleriet. 


FUCK YES

https://www.youtube.com/watch?v=XqHYzYn3WZw

Gårdagens aktiviteter

Lilly fortsätter sova dåligt och använder mig som levande napp under nätterna för att kunna sova. Så både jag och Lilly har lite zombie-mode på om dagarna. 

Igår tog vi oss en promenad ut till hjortsberg för att hälsa på min mormor och morfar. Det var jätteskönt med en långrunda och massa frisk luft. 
Och det var såklart lika mysigt som alltid att träffa dem också. Vi blev bjudna på lax till lunch, Lilly fick ett äpple att tugga och suga på och sen visade hon att hon minsann kan sitta själv några sekunder nu. Och att hon kan skratta massa. Gullunge. 

Lilly sov massa i vagnen.

På kvällen så matade Anders Lilly och jag rensade kökslådorna. Kul va??




Vaken på natten, sover på dagen

Om jag tyckte att Lilly sov dåligt igårnatt så är det inget mot hur dåligt hon sov inatt. Hon vaknade och bökade runt och var ledsen så många gånger. Misstänker att det är lite mardrömmar kanske då hon sover väldigt oroligt och är ledsen direkt när hon vaknar. Hon ville bara ligga tätt emot mig med tutten i munnen hela natten. Det var jättemysigt att få känna att man är hennes trygghet och att hon blir lugn av att vara nära mig, men jag har i princip inte sovit någonting utan bara slumrat lite. 

Hon ligger och sover nu och har redan sovit i två timmar. Man blir ju liksom trött på dagen om man inte sover på natten.. 

Ny vecka, nya tänder

Jag undrar jag om det är fler tänder på g för mitt lilla troll? Inatt har hon sovit lika dåligt som när de andra tänderna sprack igenom. Kan dock inte se eller känna något i hennes mun. 
Men hon dreglar flitigt och tuggar konstant på allt hon får tag på och i brist på annat så är det hennes egna fingrar. 

Tugg tugg. 

One toy to rule them all




Kalajs

Våran fina Caroline fyller år idag och blir lika gammal som mig nu. Vi har firat henne med världens största och godaste fiskgratäng som svärmor stod för och jag gjorde mousstårta. Jag har typ aldrig varit såhär mätt förut, men så gott det var! Och vilken mysig kväll med vår fina familj. Gott nytt år Caroline!




Nya blöjor med klös

Då var det dags för ny storlek på blöjorna och det var väldigt tjusiga mönster på dessa. 
Lilly matchar djurmöstrat med djurmöstrat. More is more heter det va?







Fira livet

Igårkväll när Anders kom hem från jobbet och Lilly hade somnat så öppnade vi en liten flaska champagne och skålade för nytt jobb, nya möjligheter, en ljus framtid och för livet i stort. 


Sen åt vi den klassiska fredags klassikern; tacos! Givetvis med färs från morpegrisen, närproducerat när det är som bäst!





Lycklig

Vilken underbar dag! Jag känner mig pigg och utvilad och Lilly är på sitt mysigaste och snällaste humör och säger "dadada", "aaalala" och "b b b buuuu"med jämna mellanrum samtidigt som hon allvarligt spänner blicken i mig. Sötgöte!

Jag är så lycklig och känner att framtiden är ljus. Livet är helt enkelt underbart. 




Näääästan där!

Lilly kan sitta själv nu!

Eller ja, i typ tre sekunder hehe. Sen tippar hon till sidan, så det är svårt att hinna fånga på bild. Men det är ju alltid en början. Dock har hon fortfarande inte fattat det där med att vända sig när man ligger på rygg eller mage. Men hon vill nästan aldrig ligga ner heller längre utan vill bara sitta upp eller allra helst stå upp  när man håller henne. Får se, hon kanske hoppar över krypandet och börjar gå istället?


Haha. Är det bara jag som tycker att Lillys hår ser hysteriskt roligt ut? Lite ludd som står rätt upp. 






Ny årstid, nytt hår

Jag har ganska länge nu haft blonda toppar på håret och har väl egentligen bara väntat på att håret ska bli längre så jag kan klippa av det och bara ha min naturliga hårfärg. 
Igår fick jag dock för mig att testa på något nytt. Så efter pilatesen igårkväll åkte jag till Ica och stog länge och väl och valde vid hyllan med hårfärg. 

Väldigt dålig bild, men här är mina hårtoppar innan. 

Detta är färgen jag valde. 


Och här är mina hårtoppar idag. Också väldigt dålig bild med dåligt ljus. Ska träffa min svägerska sen så ska se om hon kan hjälpa mig ta en bättre bild. 
Jag är väldigt nöjd i alla fall. 

Lite påtår tack

Tack snälla mormor för den fina kaffeservisen i plåt. Den är min roligaste leksak hittills för den låter så roligt när jag slänger den i golvet. 


Höstpromenad




Tittut






Dagens lunch

Ett litet shotglas med vatten, katrinplommon för att sätta fart på magen och broccoli mixat med smör. 
Favoritmaten än så länge hälsar Lilly. 


Idag

Vädret är grått, kallt och regnigt. Vi stannar inne och myser i sängen idag tycker jag. 




Tripp trapp trull

I lördags gick vi till stan för några ärenden. Sen landade vi på Stålboms för en fika med min mamma och Anders mamma. Mycket mysigt. 

Vi beställde in kaffe och två små bitar paprika som Lilly fick sitta och pilla med och smaka på. Väldigt nöjd liten tjej. 




Lilly med sin farmor. 


Tre generationer. Visst är de lika varandra?

Myspys fika

I fredags så åkte jag och Therese till stan med Lilly och Alice för en liten mysfika. 

Det regnade ganska mycket. Men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder osv. 

Lilly sitter så bra i en stol nu. För bara tre veckor sedan så lutade hon sig mycket mer och bara hängde mot kanterna och ryggstödet hela tiden. Men nu sitter hon själv i mitten och balanserar. Häftigt hur snabbt hon lär sig. 





Lilly gillar sin kattskallra. 

Som sagt. Har ni sett så nöjd man kan vara?


Nappen är rolig

Vi har typ gett upp det här med napp nu. 
Amningen kom igång ganska omgående och funkade för mig och Lilly så när hon var typ fem dagar gammal så började vi preka in nappen i munnen på henne för att ge mina arma bröstvårtor lite avlastning. Det gick väl lite sådär i början och hon spottade ganska direkt ut den igen. Vi gav dock inte upp utan fortsatte truga så hon lärde sig ta den efter ett tag. 
Sen när hon var två månader så började hon hitta tummen, till min förtvivlan. Hon pillade ut nappen och stoppade in tummen istället. 
Jag har då krigat med henne. Tagit tummen och stoppat i nappen. Det går en stund, sen hör man nappen åka i golvet och ser henne med tummen i högsta hugg. 

Och nu när jag försöker pilla in nappen, då ser det ut såhär efter ett par sekunder. Nappen är numera en rolig leksak man tuggar på eller tittar på. 

Dock har hon faktiskt typ slutat med tummen också. Det är jättesällan som hon har tummen i munnen nu, det är bara ibland när hon är jättetrött. 
Jag trodde alla barn hade det där sugbehovet hela första året typ? 
Jaja, hon ska nog överleva utan napp också. 

Huligan

Det är inte så lätt att amma när någon bara vill ut och titta på fotboll med pappa istället. 


Ny säng - för vem?

Lilly har fått en ny säng. Har haft en liten vagga jämte vår säng innan men den knarrar väldigt mycket så nu när Lilly är så stor och rör sig mycket så väcks hon om hon flyttar sig lite i den och den låter massor. 
Så vi skannade blocket och köpte oss en spjälsäng till henne. Den känns helt sjukt stor tycker jag, så vi la ner babynestet i den så hon skulle få det lite mer ombonat och mysigt. 

Och jag har nya gardiner med. Såhär var det innan (ja, det är stökigt och våran säng är aldrig bäddad). 



Hon sover väldigt bra i den iaf och väcks nu inte av ljuden från vaggan. Hon sover nästan exakt likadant alltid. Sju på kvällen blir hon toktrött och somnar bums, den tiden slår aldrig fel. Sen vaknar hon för amning vid tre eller fyra och somnar då om jämte mig i sängen så sover hon vidare där till sju. Hon är punktlig, min lilla tjej. 

Dock var det fler som var glada för en ny mysig säng. Hm. 


Fem månader

Idag har du varit med oss i fem månader. Varje dag blir du roligare och mysigare att vara med, och då har du ändå alltid varit rolig och mysig och snäll. Känner mig så otroligt lycklig för att du är våran. 


Dagen har vi firat med att göra och äta broccolimos. Lilly älskade det. Jag är så glad och tacksam att våran lilla tjej är så glad i mat och att äta. Och det är ju så fantastiskt roligt att se henne äta. Njuta av att hon tycker det är gott och kämpa med att hålla skeden rätt och surpla i sig vatten ur ett litet glas. 




Vi invigde också tallrik och glas som vi fått i present av Anders kollegor. Mycket fint och lätt att använda. Två tummar upp av två möjliga. Och en extratumme för att det är eko. 



Plommon is the shit, så att säga

Plommonpureen har gett effekt kan man säga. Tvättmaskinen är igång och Lilly är i badet. Men hon är lika glad för det. Jag med, nu när jag fått läget under kontroll igen hehe. 


Stor hand liten hand

Nu har vi precis kommit hem från öppna förskolan. Anders är ledig idag så det var första gången han var med där och så var Malin och Williot också med. 

De små kompisarna under sångstunden. 



Testade på livet som tvillingmorsa hehe. 



Förra gången vi var där så hade Malin en så kul idé på att gjuta våra händer ihop med de små så snäll som hon är hade hon fixat ramar till oss som vi gjöt i. 

Och idag fick vi alltså det färdiga resultatet. Jättefint blev det! 



Da da da

Åh Lilly är så gullig nu så jag dör. Är det en ovanlig känsla föräldrar har över sina barn? Hehe
Men sen typ en vecka tillbaka så är det inte bara joller, skrik och tjut utan nu har hon börjad ljuda och härma oss mycket mer och börjat med lite klassiska "da da da" osv. Låter väldigt gulligt. 
Och med de små gaddarna till så fullkomligt smälter jag. 

Lilly berättar något viktigt för sin pappa om da da. 

De tre tanterna gör gekås



Liten summering

Vad har vi haft för oss senaste veckan? Tydligen inte bloggat iaf, ser jag nu. Helt otroligt vad dagarna försvinner snabbt ibland. 

Vi har hängt med Petra och myst. 

Lilly har provat sina snygga mössor från TopCat. 



Jag har varit ute och ätit på Bratt med mina kollegor. Kul att träffas, nu när jag snart börjar jobba igen. Åt en supergod fiskgratäng. 

Vi har myst med Alice. 


Och Therese. Alla barn älskar Therese. Jag förstår dom, hon är liksom väldigt lätt att tycka väldigt mycket om. 

Och jag och Lilly har hängt ihop med bärselen väldigt mycket. 

Dagens

Vi startade dagen med att gå till BVC för föräldrargrupp med en logoped vilket var mycket intressant. Där fick vi veta att babblarna är mycket bra för barns språkutveckling. Det låter ju lovande med tanke på att Lilly älskar det och blir helt hypnotiserad om man sätter på det. 

Vi hann väga och mäta också och hon är nu 7,5 kg tung och 66 cm lång. 

Lilly sköter ju inte magen så ofta utan bara typ en gång i veckan så sköterskan på BVC tyckte att vi skulle testa lite plommonpuree. Sagt och gjort!
Lilly älskade det och hade det både i och på näsan, på örat och i håret när hon var klar. 

Så då tog vi fram badbaljan. Och där trivs vi som fisken i vattnet. 
Ser ni tänderna förresten? 


Alltså denna lilla frisyren som har ploppat upp mitt på huvudet, vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. 

Bad-selfie. 


Och nu myser vi i sängen med lite babblare. 

Fruktsallad till frukost



Piffat och städat

Nu har vi städat och piffat lägenheten lite och väntar på mäklaren som ska komma och göra en värdering. Spännande!













Premiäråket

I lördags så bytte vi från liggdelen på vagnen till sittdelen. 
Lilly har inte riktigt trivts i vagnen nu det sista och jag har förstått att det stör henne att hon inte ser något i den så jag har gått och vinklat upp den massa men det blir bara bökigt och en missnöjd bebis. Så det var dags att testa något nytt!
Hon är ju lite för liten för den så vi satte i åkpåsen direkt för att "fylla ut" lite. Det blev jättebra och ombonat. Dock lite varmt i lördags när det var så fint väder så den knäpptes snabbt upp och mössan åkte av.

Vi tog en promenad till stan för lite shopping och sen mötte vi Sandra, Mikael och Caroline på stålboms för en fika. 















Vi och pensionärerna

Lilly väckte mig vid sex idag på morgonen. Känns väl gränsfall lite för tidigt, MEN hon har sovit mycket bättre både inatt och igår natt så det är helt okej ändå.
Vid halv åtta väckte vi Anders som jobbar kväll idag och tvingade med honom till Willys när de öppnar vid åtta. 

Det är alltså bara vi och pensionärerna som är i affären då och slåss om köttet med sänkt pris. 

Det är varma dagar än men morgnarna är kalla så idag fick jag premiäranvända min nya vinterjacka. Och mössa var första gången för i år med. Mysigt. 

En liten tjej som är trött. Det blir man om man vaknar och går upp så tidigt. 


Snart springer du ❤️




Nattens äventyr

Inatt fick jag äntligen sova! Lilly har varit vaken fyra gånger inatt men jag har bara hört henne och sen somnat om. 
Stort tack till den som uppfann ersättning och nappflaskor! 
Anders fick alltså ta nattvakten inatt så jag äntligen fick lite mer sammanhängande sömn. Ovärdeligt! Äntligen känner jag mig som människa istället för zombie igen. 
En tand är nu framme och en till syns men känns inte än, så får nog räkna med en till vecka av dåligt sömn. 

Sen sju har nu jag och plutten varit uppe och Anders tar sig en välförtjänt sovmorgon. 
Nu blir det kaffe och smoothie på spenat, bär och kokosmjölk. Och massa amning, kan ju säg att det är ganska fullt här efter en hel natts paus. 

Lilla nattmarodören. 

Whole 30

Från och med igår så började jag och Anders med whole30 som en liten utmaning. 
Det innebär i korta drag att man i 30 dagar äter rena råvaror för att "nollställa" kroppen och rensa ut all skit. Man ska inte äta något socker, gluten, mejeriprodukter, bönor, e-ämnen eller sötningsmedel. 
Man ska inte äta något som har en innehållsförteckning, utan du ska direkt se vad det är du ska äta utan att behöva läsa en lång rad med kemikalier och e-nummer. 
Vi har i flera år redan ätit någon form av lchf/paleo så socker och mjöl äter vi redan väldigt lite av. 
Våran stora last har varit lightläsk. Vi har alltid köpt hem flera flaskor på helgerna och bälgat i oss. 
Men nu är det slut med det! I 30 dagar iaf.. Hehe. 
Vi får se hur det känns när det är klart, förhoppningsvis har jag en liten annan syn på mat efter det. 
Det som också blir lite svårt är att inte ha mjölk eller grädde i kaffet. Jag älskar kaffe med mjölk, men avskyr svart kaffe. 
Det kanske slutar med att jag lägger ner kaffe helt? 
Juste, man ska också anstränga sig för att koncentrera sig på att äta. Alltså inte sitta vid tvn eller ha mobilen eller paddan i högsta hugg jämte sig. DET om något blir en utmaning, och väldigt väldigt nyttigt. 

Vi körde en storhandling igår så vi har mat för en vecka framåt. Ansträngde mig för att köpa nästan allt ekologiskt och det gick bra och blev faltiskt inte så dyrt. Fem dagars middagar, lunch och frukost för 600 spänn. 

Igår gjorde jag någon form av pyttipanna med morötter, kålrot och kycklingfärs som jag kryddade rejält. Blev riktigt gott, jag älskar verkligen kålrot. 


Öppna förskolan

Idag mötte jag upp Malin och Emma för en liten date på öppna förskolan med våra små troll. 
Det är så roligt att se hur alla tre bebisarna ändras från varje gång vi ses. Denna gången var alla riktigt pratglada och satt och tjoade och jollrande massa med varandra. Så fantastiskt urgulligt. 
Så kul att de är nästan lika gamla med så alla är i lite samma fas hela tiden så man har alltid mycket att prata om och rådfråga varandra om. 

Lilly älskade sångstunden och jollrade och gurglade ganska högt i takt till sångerna. 

Sen skulle vi måla våra händer till ett träd de ska göra där. Kan väl inte påstå att det var det enklaste jag har gjort att måla av Lillys hand. Men det gick, typ. Hehe


Stor och liten. 

Lilla gottegrisen tog sig en tupplur i bärselen. Hon sover ju inte så bra på nätterna nu när tänderna dyker upp så det är inte bara jag som är lite trött om dagarna. 
Jag hade också velat bli runtburen och få sova när jag vill hela tiden. Vissa har det bra. 


Mimmi och Noel

Igår åkte vi och hälsade på Mimmi och Noel som är åtta veckor yngre än Lilly. 
Det var en väldigt mysig liten träff och Lilly och Noel verkar vara ganska lika varandra i sättet så det var kul att prata med Mimmi om erfarenheterna av bebislivet. 

Lilly hjälpte mig att fixa till sminket innan vi åkte. 







Nytt favorithäng för mammegrisen

I måndags kom Erika och hälsade på och hängde med mig och Lilly ett par timmar på eftermiddagen. Tur att det finns arbetslösa ungdomar man kan umgås med nu när sommar och semestern är slut och alla jobbar eller pluggar igen. 

Lilly satt i soffan med skön stil och spanade på Erika med ett snett leende. 

Vi mixade ihop vaniljkesella med blåbär och åt med banan. Mums, så synd bara att man ser helt knäpp ut sen med blåa tänder och tunga. 


Jag har börjat märka att Lilly är lite mammig. Hon har väldig koll på var jag är om hon sitter hos någon annan och har lite närmare till tårar för minsta lilla och vänder sig då till mig direkt. 
Både gulligt, och lite jobbigt. 

Här älskar den lilla mammegrisen att sitta, med bordet uppdukat med alla leksaker. 

Dåligt med sömn

Ursäkta min frånvaro här men Lilly har haft två nätter av gruffande och ätande ca varannan timme. Jag är ju varken van vid detta plus att jag har väldigt svårt att somna om så det känns som att jag inte har sovit på två dygn nu. 
Funderade på varför det blir såhär, vad är det som stör henne? 

Idag upptäcker jag en tand!
Det är ju den som gjort att hon sover dåligt, antar jag. Hon har ju tuggat som en galning på allt hon kommit över de senaste veckorna så var ju inte helt oväntat ändå. 

Två bilder från dopet. 



RSS 2.0