Snål men glad ändå

Då var det första advent idag och julstämningen lyser med sin frånvaro trots mitt tidiga pyntande. Vi ska ner på stan sen och titta på julskyltningen så får väl dricka lite glögg då och hoppas på att känslan landar och myset infinner sig. 
Lilly har fortsatt med att vara en nattmarodör och senaste månaden har hon vaknat 00, 03, 05 och vill sen gå upp vid 07 så tror det är trötthet som gjort att jag tappat ork och känsla. De två senaste nätterna har dock varit bättre, återkommer om detta senare. 

Nu när jag och Lilly gick upp på morgonen och lät Anders ligga kvar i sängen eftersom han matat Lilly inatt så kom jag på att jag inte har någon adventsljusstake. Först tänkte jag att jag skulle köpa en sen när vi ska ner på stan, men då slog snålheten in. 
Vi sparar våra slantar till att köpa hus och man blir ju inte direkt rik av att vara föräldraledig, så jag började rota i mina skåp för att hitta på något billigare. Helst gratis tack. 

Här är resultatet av rotandet. Liten men gullig, tycker jag. Och helt gratis. 
En gammal kattmatsburk, lite snöre, salt och fyra ljus. 





En söt lekkamrat

Lilly upptäckte sig själv i spegeln idag. 
Hon har tittat lite och flinat åt sig själv innan när vi har stått framför spegeln. Men nu har hon suttit och stått en lång stund och pratat och skrattat med sig själv. Det är klart, man får ju de svaren man vill ha om man umgås med sig själv. 





Ursäkta

Ursäkta mig fröken, men jag tror du har lite blåbär i näsan. 





Hur gick det här till egentligen?

Ja vad ska man säga? Det började med att jag skulle fixa disken. Och så hade jag en bebis över liksom. 

Så helt plötsligt fick vi lite feeling och busade och så slutade det såhär. I diskhon med vatten, blöja och body på. Vi hade roligt iaf. 




Lördagens bus

I lördags kväll jobbade Anders så jag och Lilly tog oss en promenad hem till mamma och Hans där tre goda barn var och busade. Så mysigt och roligt, Lilly älskade all uppmärksamhet hon fick och alla ville gosa och gulla med henne. 







En lördag på stan






Meeer jul ge mig mer jul

Sådär ja, blommor inhandlade och planterade och utplacerade. Julmusiken på och nu ska jag göra glutenfria saffransmuffins och pepparkakskladdkaka. 













Kan inte hålla mig

Nä nu kan jag inte tygla mig längre! Jag älskar julen och den mysiga stämningen och alla fina lampor och alla goda dofter. 
Jag ser genom fönstret att min kusin i andra huset här på vindilen har satt upp adventsstjärnor så jag kör jag med! 
Spellistan med julmusik rullar på Spotify med till Anders fasa. Han är lite mer av grinchen. Men om han är grinchen så kompenserar jag det med att vara hela jävla tomteverkstaden. 


Lunch

Nu som en liten lunch fick Lilly en ellas kitchen som jag skruvade på den nya skeden från squeezeme på. 
Såååå sjukt bra och smidigt. Och påsen var god, hälsar Lilly!










Öppna förskolan

Idag mötte jag upp Emma, Malin och Hildur med bebisarna i Skogstorp för att för fösta gången testa på öppna förskolan där. 
Det var bara för småbarn upp till 18 månader idag så det var lite lugnare där än öppna förskolan här som vi brukar gå till där det alltid är blandade åldrar. 
Det var jättekul och mysigt med sång och dans, Lilly stortrivdes verkligen. 
Vi träffade Malin och Ari där med, jättekul att ses och se hur otroligt snabbt våra små bebisar växer och utvecklas när det går lite tid mellan gångerna man ses.


Ny bloggläsare?

Kan det vara så att nestlé läser min blogg om att jag ger glutenfritt till Lilly och vill mata henne med lite gröt och välling? Hehe
Tack för posten men det åker i soporna. 


Blingbling

Petra har varit på besök och Lilly var väldigt fascinerad och intresserad av hennes guldiga naglar och hennes fina klocka. Det är rätta takter, blingbling ska det vara. Gärna dyrt med. 


Gröt är inte bara gott..

..utan väldigt roligt också. 
Det blir ju lite söligt och man får städa lite efteråt men jag tror ändå det är bra att Lilly får känna på och smaka på själv ibland med istället för att alltid bara få en sked intryckt i munnen utan att kunna styra själv hur mycket man vill ha och när. 








Squeeze me

En i föräldragruppen tipsade om värsta fiffiga grejen. Nämligen påsar som är förslutningsbara och återanvändbara som man kan ha mat i att ge till Lilly. Plus att man kunde köpa med en liten smidig sked som man skruvar på och klämmer ut mat direkt på. 
Åh vad underbart det är med saker som förenklar och skapar mindre söl och disk förhoppningsvis. Stort plus för snabb leverans också, fick hem de i brevlådan dagen efter jag beställt. 
http://squeezeme.se/ 





Nya matrutiner

Nu är tanken att vi ska försöka införa lite rutiner med maten för Lilly när hon är över ett halvår gammal. Och faktiskt byta ut måltider till riktig mat. 
Just nu kör vi kvällsrutiner med mat såsom någon eko barnmatsburk eller broccolimos som vi gjort själva. Detta får hon vid 18 och sen blir det ett bad och sen på med pyjamas och mysa och titta i en bok i sängen och sen får hon en flaska ersättning vid 19 och somnar då. 
Nu kör vi frukost också. Denna veckan testar vi gröt. Jag gör en egen glutenfri för jag vill att hon ska få vänta så länge som möjligt med gluten så hennes tarmar får läka och bli mogna innan hon får något som är så svårt att bearbeta som gluten. Det är först när hon börjar på förskola som vi kommer införa gluten i hennes kost och då är hon över ett år gammal. 
Gröten blir hur som helst ganska god och med en klick plommonpuré på så smackar hon glatt i sig. 

Receptet kommer från den braiga barnmatsboken!








Ett halvår

Idag är Lilly sex månader gammal. Ett halvår. Galet vad tiden har gått fort.

Tänk att det är ett halvår och en dag sedan jag såg ut såhär. Sista bilden på magen innan hon med ilfart kom ut ca tolv timmar senare. Sååå jävla trött jag var på att vara gravid då haha. En vecka över bf. 

Ett halvår av att gå från detta söta mysiga fina lilla kolli. 


Till denna stora fina duktiga tjejen. 

Denna senaste månaden mellan fem och sex månader tycker jag har gjort störst skillnad hittills på henne. Hon har utvecklats så mycket och så snabbt nu att det känns som jag nästan inte hänger med. 
Nu sitter hon utan problem själv hur länge som helst och hon har till och med börjat stå mot soffan, stolar och oss om man bara hjälper till att ställa henne. Snart går hon väl med.. Hjälp?!

Har två appar där det står lite om utveckligen för bebisar och tycker det är lite kul att läsa där för att upptäcka vad Lilly lär sig. 
Här nedan så ser man ju hur olika det är. Lilly kan ju fortfarande inte alls vända sig från mage till rygg eller tvärt om men hon sitter ju som om hon aldrig gjort annat och som sagt så står hon väldigt stadigt med. 
Det är kul med att se vilken bra motorik hon börjar få med händerna och nu inte bara greppar hon saker utan kan hålla med båda händerna för att tex lyfta en nappflaska eller något annat lite större som står framför henne. Hon har även sen ett par veckor tillbaka börjar flytta saker från den ena handen till den andra. Dock har jag inte sett till det där pincettgreppet med tummen och pekfingret så mycket än, men det kommer kanske snart det med. 

Och väldigt roligt just nu är lådor. Eller att det finns saker i lådor. Att sitta och plocka ur alla leksakerna ur en låda är roligare än att leka med leksakerna. Man kan liksom se att hon har fattat att det kan finnas saker i något, eller bakom eller under. Så ibland ser man att hon liksom lyfter på något för att titta om det finns något under. Väldigt gulligt och kul att iaktta. 
Hon gör också mer och mer ljud och härmar miner och ljud man gör ganska mycket. 
Och hon är väldigt mammig och pappig. Det märks verkligen att hon hal full koll nu på var vi är och om vi är för långt borta enligt henne. 


Söndag sextonde maj

Både jag och Anders har varit lite trötta idag efter vårat lilla svirande igår. 
Men vi har haft en väldigt mysig dag! På förmiddagen tog vi en promenad till mamma och Hans och hängde där en stund då de ville träffa Lilly idag på hennes halvårsdag. 

Lilly fick paket och hade världens fest med pappret som var roligast. 

Sen var mormors mobil roligast en stund. 


Sen var Otto det roligaste en stund. Stackarn har varit i närkamp med ett vildsvin och sytt massa över hela bogen så han var lite trött och slö. 

Mormor, morfar och Otto är det roligaste. Ser ni att Lilly står själv nu om hon står mot någonting? Hela veckan har hon stått mot bord och stolar med bara lite hjälp. 


Sen gick vi hem och för första gången lyckades vi byta ut ett mål till riktig mat istället för flaska. Yey Lilly, stora tjejen nu!

Meningen med livet

Igår fick jag och Anders lite välbehövlig egentid när vi hade barnvakt och åkte till Göteborg för att umgås. 
Det är så skönt att få sitta själva och bara prata och skratta en stund utan att någon av oss måste ha fullt fokus på vad Lilly gör och inte gör och byta blöja eller mata samtidigt. Jag älskar att vara med Lilly, hon är min roligaste lilla kompis att hänga med, men det är väldigt skönt och välbehövligt att få koppla bort ansvaret för en liten stund. 

Vi tog tåget till Göteborg och väl där skulle vi åka till Caroline som bara dagen innan flyttat in i sin nya lägenhet som hon köpt. Anders sa att han hade koll på vart vi skulle och att det absolut var spårvagn 4 vi skulle åka med för att komma dit. Efter 20 minuter inser vi att vi är påväg till Angered vilket är helt åt fel håll så vi får hoppa av i hjällbo och ringer efter en taxi. 225 kr senare är vi framme hos Caroline och slappnar av med en kebabtallrik och två glas vin. Lägenheten var hur fin som helst (bra köp Carro!) och det var kul att hänga och snacka lite skit där. 

Nadine och Carro i det nyinflyttade köket. 

Det behövs verkligen inte mycket vin för att känna av det nu för tiden alltså. Snacka om billig fylla när ett glas vin gör att det surrar i skallen. 



Vi tog spårvagnen igen (denna gången rätt, med hjälp av Caroline) till Järntorget och Draken där vi skulle se meningen med livet med Alex Schulman och Sigge Eklund. Både Anders och jag lyssnar på deras podcast och har gjort sen den startade så vi hade sett fram emot detta mycket. 
Anders sa att insläppet var 19.30 så vi behöver inte skynda dit. När vi kom dit 19.34 så har showen redan börjat och vi får skämmas när vi tränger oss in till våra platser i mitten av raden och alla får resa sig för oss. Nästa gång så är det nog jag som får kolla upp vilka spårvagnar vi ska ta och vilka tider som gäller hehe. 

Showen var hur som helst bra, underhållande och lite tänkvärd. Gillar man podcasten så gillar man absolut detta. Det var som ett av de bästa podavsnitten, fast upphöjt till 100. 


 
Trötta satte vi oss sedan på tåget hem igen till våran lilla bebis. Så nöjd med dagen för vi har skrattat så mycket ihop. Är verkligen så glad över hur kul vi kan ha med varandra. 
Jag är nöjd och lycklig för det mesta, men ibland blir man lite extra påmind om varför jag är så lycklig att just jag får vara din fru och mamma till ditt barn. 

Lunch med mormor

Jag försöker utnyttja det sista av föräldraledigheten till max nu och hitta på saker att göra. Fika är ju inte min grej riktigt, men mat är det däremot så vi äter lunch ute på stan så fort vi får tag på någon som vill hänga med oss. 
Så när mamma slutade tidigt i fredags mötte vi henne för en lunch på le croissant. Lilly fick både gurka och melon att tugga på och var mer än nöjd.

Efter lunchen hälsade vi på Gabriella på sitt jobb och sen åkte vi hem för att strax åka iväg igen hela långa vägen över en gräsmatta till Therese och Nicke som bjöd på tacos. Sofia, Andy och Erika var också med och det blev en mycket mysig kväll med massa prat och skratt och Lilly sov sig igenom alltihopa. 





Bus i vattnet

I lördags åkte vi till Klitterbadet med Malin, Tommy och Williot för lite plaskande i vattnet. Lika kul som vanligt!








Hejdå Lilly!

Lilly är med sin farmor och sin Mikael och jag och Anders har satt oss på tåget mot Göteborg för lite häng med Caroline och sen teater. 


Som de trötta småbarnsföräldrar vi är har vi korkat upp energidrycken för att orka med en kväll i storstan. 

Alkoholvanor

I torsdags så var vi på föräldragrupp. Det var som vanligt kul att träffa de andra, är verkligen glad för att det är en så mysig grupp vi har hamnat i. Nu ska ju snart Anders få ta över ledigheten och gå dit, men jag kommer försöka komma från jobbet för att vara med på föräldragruppen för det är så kul och mysigt. 

Temat för dagen var alkohol och framförallt då alkohol i närheten av barn. Vi är verkligen inga storsupare varken jag eller Anders och det är väldigt sällan vi dricker och så var det även innan vi fick Lilly. 
Men ändå så får man sig en tankeställare om hur man beter sig med alkohol här i Sverige. Det ska alltid firas med alkohol vad man än gör och det ska drickas och skålas både på jul, dop och kalas även fast det är barnens högtid i stor utsträckning. 
Jag vill ju inte skärma av och skydda Lilly från verkligheten men jag vill verkligen tänka på att ge henne ett sunt förhållande till alkohol. Och barn lär sig inte av vad man säger utan vad man gör och hur man beter sig. 

Efter gruppen mötte vi Anders på stan för en lunch. 




Tröttmössan på

Såhär trött blir man när man har varit på Klitterbadet och badat och busat. 



En till Lilly och fyra till mig

Lilly har varit lite torr på magen de senaste så de på BVC rekommenderade oss att smörja med mini care som finns på Apoteket. Så efter besöket gick jag om där och köpte det. Där såg jag också att de fått in LCC produkterna som blondinbella ligger bakom. Har hört gott om det och de luktar helt ljuvligt så jag slog till på lite torrschampo, duscholja, handkräm och bodylotion. Ska bli kul att testa. 


Två stick i låren

Då är vi hemkomna från BVC där det var både läkarbesök för sex månaderskontroll och vaccination som stod på schemat. 
Vaccinationen gick lika bra som sist och det blev bara en halv minuts skrik precis vid sticket sen var det bra igen. Får hoppas på att vi slipper feber denna gången med. 
Hon vägde in på 8090 g och var 67,5 cm lång och kurvan följs helt perfekt. 
Läkaren klämde och kände på Lilly och fråga oss hur hon är, om hon "pratar" och kommunicerar med oss, lyssnar, tittar, greppar saker osv. Jajamensan, hon är väldigt aktiv och babblig av sig svarade vi. Jaha då vänder hon mycket på sig med, hon verkar stark? Sa läkaren. 
Lilly vänder inte alls på sig, det har bara hänt typ tre gånger av misstag. Men när vi visade att hon sitter själv och har gjort i flera veckor så tyckte hon inte att det var konstigt för då har Lilly bara fokuserat på det istället för att vända på sig. Vi får väl se när hon tänker vända på sig helt enkelt. Problemet är att nu när hon kan sitta så vill hon knappt ligga ner alls. 

Jag frågade också vad de trodde om Lillys numera lite stökigare nätter. De trodde att det förmodligen bara är en fas, men att det även kan ha med magen att göra. Nu när hon har börjat äta riktig mat så har hon ju gått från att bajsa bara en gång i veckan till att bajsa varje dag. Så det är förmodligen att magen kör och det är mer aktivitet där som stör henne lite nu om nätterna så vi får bara vänja sakta och försiktigt vid mat så får vi se om nätterna blir bättre snart. 

Precis innan vi skulle gå till BVC. Och precis sekunden innan Lilly spydde ner hela sig själv och halva mig. 

Lilla låret med lilla plåstret. 


Omöjligt projekt

Försökte mig på att ta lite fina bilder igår på Lilly för ett ev julkort typ. Men det är ju stört omöjligt att lyckas fånga en bild med leende och där hon inte samtidigt rör sig så det blir suddigt. Men så är det väl med en aktiv bebis som inte kan sitta still. 

Se här så gulligt litet leende. Men såklart en suddig hand som vevar för fullt. Lilla busunge. 

Godmorgon

Medans jag surplar kaffe så sitter Lilly och leker med sina favoritleksaker: napparna. 


Tisdag, tror jag

Lilly fortsätter stöka på nätterna och jag fortsätter mitt zombiemoode. 
Ska till BVC imorn för vaccination så ska rådfråga de om hjälp. Känns inte egentligen som att hon är hungrig utan snarare bara att hon vill ha tröst. Svårt när hon inte tar napp heller. 
Det är väl en fas bara. Och snart ska Anders vara hemma med henne och ta nätterna istället så jag håller ut lite till så får vi bara hoppas att det blir bättre snart. 

Lite söta bilder från de senaste dagarna.

Var i Halmstad i lördags och shoppade med min mamma och mormor. Och Lilly såklart.  

I söndags firade vi fars dag på tavernan med hela tjocka släkten och några till. 


Och i söndags kväll fick Lilly mysa med sin farmor när jag och Anders målade möbler. 

Vad gör vi idag?

Jag målar möbler och Lilly tittar på babblarna. Vi har fortfarande ganska sömnlösa nätter här så tempot är väldigt långsamt. 




Piggelin

Ser det ut som att den här lilla tjejen tänker sova snart? Mvh trött mamma. 

Klappat och klart!

Igår så var jag och Lilly på mitt jobb och hälsade på. Jag ska börja jobba igen första december så det är snart. 
Jag har bara haft ett vikariat innan som går ut nu vid årsskiftet så jag får erkänna att jag har varit lite orolig för hur det ska bli med jobb och föräldraledighet eftersom Anders så gärna också vill vara hemma med Lilly. Men nu så blev jag erbjuden en fast tjänst på 100 %. Det känns underbart, jag blev så glad och det känns så skönt. 
Jag trivs verkligen på mitt jobb och med mina kollegor så det känns så bra!
Jag är nu fast anställd på vivab's kundtjänst, yay! 

Tanken är nu att Anders ska jobba en dag i veckan så jag ska alltså vara hemma en dag. Det känns också helt fantastiskt, då får man det bästa av båda världarna. Vara vuxen och viktig, och vara hemma och mysa och busa med världens godaste lilla bebis. 

Jag unnar verkligen Anders att få hänga med Lilly hela dagarna nu och förstår att han ser fram emot det och längtar. Det är väldigt intensivt och verkligen ingen semester, men världens roligaste och mysigaste jobb. 

Kvällsmat

Denna veckan testar Lilly ny mat för att vänja sig vid olika smaker. Nu kör vi en kokt äggula mosad med lite smör, och det här verkar vara en ny favorit. Hon smaskar i sig som att hon inte fått mat på en vecka och sträcker sig efter mer. 
Gott betyg till ägg och smör alltså. Är det en liten lchf:are jag fött fram?





Fixa fransarna

Har ett tag varit lite sugen på att förlänga ögonfransarna, tycker det är urtjusigt. Och så skönt att inte behöva lägga så mycket tid på smink. 
Men så måste man ju fylla på det så ofta för att det ska se snyggt ut och dessutom är det inte direkt gratis. 
I måndags åkte jag och Therese till Ullared och böjde fransarna permanent och färgade de mörka. Lite billigare och håller förhoppningsvis längre. Det ger ju såklart inte samma effekt som att förlänga, men jag tycker ändå det gjorde en del och känner mig nöjd. 











Syns det att jag har målat?




Dagens sysselsättning

Vi har varit i vessige hela eftermiddagen och målat stolar och bord till Anders syster som hon får i födelsedagspresent och inflyttningspresent till sin nya lägenhet i Göteborg. 
Terapiarbete kan man kalla det, men fint blir det. Och Lilly fick hänga massa med sin farmor, sin Mikael och sin farbror. 




Gamlafarmor med de roliga djuren

Efter badet idag åkte vi hem och däckade i sängen en stund. Både jag och Lilly var helt slut. 
Sen mötte vi upp mamma och åkte till kyrkogården för att lämna en blomma och skänka en extra tanke till min farfar och min pappa. 
När vi ändå var i krokarna så åkte vi hem till min farmor för en liten fika. Vi gick ut i ladan och tittade på de söta kalvarna och hennes lilla katt. Lilly hade världens fest när det var så många roliga djur att titta på så hon var helt till sig. 
















Och, titta vem som kan sitta helt själv nu? Såhär satt hon och pillade med bollen i minst en minut innan hon tappade balansen. Duktiga lilla (stora) tjejen. 

Som fisken i vattnet

Idag tog vi minsann ingen sovmorgon utan packade in oss i bilen och mötte Emma, Kayla, Malin och Williot på Klitterbadet kl nio för bus och bad. 
Alla mammorna var rätt rädda för ev, ehrm, olyckor som kunde ske i vattnet men vi klarade oss fint från detta. 

Alla tre bebisarna trivdes som fiskar i vattnet och plaskade runt en stund. De orkade inte så länge dock så efter en liten stund började alla gnugga sig rätt mycket i ögonen. 
Men Lilly plaskade som tusan och skvätte ner alla som kom för nära. 
Jättemysigt och roligt! Vi får gå dit snart igen, men då drar vi med oss alla papporna också så de får vara med och mysa i vattnet. 

Söta bad-blöjorna på. 



















RSS 2.0