Ny dag - nya smaker

Jag och Lilly hade en liten lunchdate innan. Jag åt en matlåda med rester av den hemgjorda pizzan vi åt igår och Lilly fick röd ekologisk paprika. 


Lilly älskade verkligen att suga och tugga på paprikan och var helt till sig och både tjoade och "pratade" med den. 





Ebbot

Idag har jag och Lilly varit på Ebbots dop. 

Lilly spenderade den mesta tiden i bärselen, nöjd, glad och lite trött. 




Mamma, Lilly och lilla busfröet Nora. 

Mys med goa Anna. 


Dagens lilla stjärna med sin fina mamma. 




Mer från shoppingen

Lilly fick lite fina kläder av sin mormor igår på shoppingrundan med som blir bra nu när kylan och vintern smyger sig på. 




Lilla sjuklingen med tummen i munnen. Ser ni så trött hon är i blicken?



Nytt i soffan

Igår var jag och Lilly en sväng på stan med mamma för lite shopping. Jag fick äntligen tummen ur röven och köpte nya kuddar och en filt till mina soffor. 
Jag har tjatat länge till Anders om att jag vill ha nått nytt och lite färg. Så nu äntligen slipper han höra mitt tjöt. 





Godmorgon från soffan




Nam nam

Ikväll slängde jag ihop en väldigt enkel lax och kräft "paj" utan skal. Så det är väl mer som en stor omelett. Men sjukt god!

En burk med kräftstjärtar
En bit rökt lax
150 g västerbotenost

Sprid ut detta i en pajform. Vispa sen ihop fyra ägg och 2 dl grädde och salta och peppra och häll över pajformen. Strö på massa dill ovanpå och grädda på 225 grader i ca 25 minuter. 


Till hade jag avokado, paprika, tomat och aioli. Smaskens!


Donut worry be happy

Läget är helt okej, men Lilly har väldigt mycket snor i näsan. Och om jag inte tycker om nässugen så är det inget i jämförelse med hur mycket Lilly hatar den. Hon vrider och väder sig som en liten ål för att slippa undan och blir arg som ett bi. 
Som tur är så hjälper det ganska mycket att hålla huvudet högt, då får hon lättare att andas. Inatt bullade vi upp babynestet med en filt under så hon hade huvudet högre och på dagarna har jag henne mycket i babysittern och bärselen. 

En liten sjukling i gosekläder. 

Oh no

Jag har ont i halsen och kli i öronen. Lilly är jättesnorig och har nästan haft lite svårt att andas inatt. Så jag har nästan inte sovit något inatt då jag bara legat och lyssnat på henne. 
Usch och fy, det är så jobbigt att se henne dålig. 

Dagens mat

Lilly hälsar att avokado inte var lika gott som purén men desto roligare att pilla och gegga med. 


Snor till frukost

Lilly har sovit lite oroligt inatt och vaknat för amning både kl halv ett, halv fyra och vaknade sen och ville gå upp vid sex. Detta är jag inte van vid så är lite smått trött idag. 
Jag misstänker att det är att jag har minskat så mycket på amningen som gör att hon vaknar oftare för att få mer och få brösten att producera mer. 
Det känner jag inte alls för så frågan är om jag ska testa att ge henne en flaska inatt med? Hmm, får fundera lite på hur jag ska göra. 
Trivs väldigt bra med amningen som det ser ur nu då jag ammar på nätterna och oftast bara en gång om dagen (alltså två gånger, en gång per bröst) och resten ger jag ersättning. 

Lilly har haft lite snor i näsan sista veckan från och till. Tror inte hon är sjuk då hon är pigg och så som vanligt, bara lite snorig helt enkelt. 
Men idag på morgonen så var det lite mer fullt i snoken än vanligt och det lät som det var lite jobbigt för henne att andas så för första gången drog jag fram saltvattenlösningen och nässugen. 
Det var typ det äckligaste jag gjort och Lilly verkade inte tycka att det var speciellt mysigt heller. 
Hoppas inte vi behöver använda den där sugen igen. Någonsin. 


Första smakisen

Idag fick Lilly för första gången testa på att smaka på lite riktig mat. 
Körde på när hon var mätt och nöjd för att bara väcka hennes intresse för mat. 

Min ambition är helt klart att göra egna puréer på ekologiska grönsaker så jag vet vad hon får i sig. Men jag hittade denna ekologiska potatis och morotspueé på Willys som endast innehåller potatis, morot, vatten och rapsolja. Så är det bara inga konstigheter som "e-nummer någonting blabla" så är det okej för mig. 


Smaken verkade falla damen i smaken och det blev bara en liten grimas vid första "tuggan". 
Sen slickade hon glatt i sig, så länge hon fick hålla skeden själv. Så det verkade som hon tyckte det var roligt, och det var ju målet med det. 
Allt som allt fick hon nästan i sig två teskedar så detta fick verkligen gott betyg och jag hoppas vi kan testa imorn igen. 

Nöjd tjej!

Little ladybug



Underbara grannar

Efter BVC så gick vi hem till Karin och André och hängde en liten stund. 
Deras lilla Alice är världens sötaste och säger "Lilly" på det gulligaste sättet jag någonsin hört. 
Vi fick låna deras baby björn också att testa. Så sjukt snällt, så man slipper lägga dyra pengar innan man vet om man ens kommer använda den eller om Lilly trivs i den. 

Än så länge har den fått tumme upp av både mig och Lilly. Har haft henne i den i nästan tre timmar ikväll och ingen trött rygg här inte då den har en platta i svanken som avlastar. 
Och Lilly är jätte nöjd när hon kan sitta med och titta på allt jag gör. Hon tog sig även en liten tupplur i den och sov så gott så gott. 

Nöjd mamma, nöjd bebis. 

Dagens ansträngning

Då har vi två tvingat oss upp ur sängen och duschat och klätt på oss för nu drar vi till BVC för att se vad den lilla klumpen väger. 
Min rygg och mina armar tycker att hon börjar bli tung så ska bli kul att se om vi har kommit över sju kilo nu kanske. 





Tröttisar

Idag när Lilly vaknade och väckte mig vid åtta så kände jag mig mer död än levande. Tung i huvudet och trött i kroppen. Lilly har sovit bra hela natten så vet inte riktigt vad det beror på, ibland är det bara sånna dagar. 

Men tur för mig så verkar Lilly också haft tröttmössan på idag för vid tio tog hon sig en tupplur (som vanligt, det gör hon alltid) och då passade jag på att lägga mig jämte i sängen för att slumra också. Och vips så är nu kl 14 och vi har precis vaknat! Så skönt, och säkert välbehövligt för oss båda. 

Så här är dagens trollunge, fortfarande i sin söta pyjamas. 



Här kan man vara

Stora tjejen som sitter själv i köket medansvar jag plockar ur diskmaskinen. 




Här kommer vi!

Är ute och går en promenad runt ätran. Här är så vackert och stilla, solen blänker i vattnet som sakta rör sig mot havet. 

Men i denna stilla idyll så kommer Lilly. Gurglar, gapar och jollrar så högt hon kan. Söt som socker, men högljudd som en hel orkester. Älskade barn. 


Förlovningsårsdag

Igår var det alltså ett år sedan vi förlovade oss så det firade vi med att lämna Lilly till sin mormor i några timmar för att gå till strandbaden för spa och sedan en middag ute på Harrys. Väldigt lyckat, väldigt mysigt. 













Arbetsmyra

Igår var första gången vi lämnade ifrån oss Lilly en längre stund. 
Men medan vi latade oss på spa så passade Lilly på att jobba lite extra på bilprovningen. 
Men det är väl dags att hon börjar bidra lite nu, hon är ju ändå fyra månader. Och ersättning är verkligen inte gratis. 

http://www.bilprovningen.se/Om-Bilprovningen/Jobba-hos-oss/Jobbarbloggen/Blogg-arkiv/2014-09-16-Blivande-besiktningstekniker.html

Fyra månader stor, eller liten

Idag är Lilly fyra månader gammal. Känns så sjukt konstigt. 
Nu använder vi storlek 68 på kläderna, hon jollrar hela tiden och skrattar på riktigt när man blåser på hennes mage. Hon har vänt sig från mage till rygg några gånger och sparkar och vrider och vänder sig så mycket när hon ligger på rygg att man hittar henne på golvet istället för filten om man tittar bort en minut. Sssnabb och ssstark. 
Hon har precis gått igenom en utvecklingsfas som gjort att det varit några extra skrik&panik utbrott i samband med trötthet, men nu känns det som att det börjar bli lite bättre. 
Hon sover bättre och bättre och brukar nu somna strax efter sju på kvällarna och sen vakna vid fyra-halv fem för att äta och sen somna om igen till åtta eller nio. Eller som idag, kl tio. Jag är väldigt nöjd kan man säga. 
Jag delammar fortfarande men det är nu mest flaska på dagarna. 

Du är så stor, men ändå så liten. 

Helt ny. 



En månad gammal. 

Två månader. 



Tre månader. 

Fyra månader. 

Ett halvår, ett år

Idag är det den 15 september, vilket betyder att det är ett halvår sen jag och Anders gifte oss och det är ett år sedan vi förlovade oss. 
Detta ska vi fira med barnvakt för Lilly och spa och middag ute för oss. 

Nu, havskräftor. 



Valvaka

Två taggade väljare som är väldigt nyfikna på vilket Sverige vi kommer vakna upp till imorgon. 


Picknick i slöinge

Idag åkte vi ut till slöinge för mys och fika med Alva, Tova, Loke och mamma. 











Röd ros

Lilly verkar ha bestämt sig i valet. 


Far och dotter

Vi gick in till stan och mötte upp Anders för en lunch. 

Lilly och Anders. Så lika varandra, så söta. 



Vi hänger i sängen






Öppna förskolan

Idag mötte jag upp Malin och Williot och Emma och Kayla för att gå till öppna förskolan som ligger ca 300 m från där vi bor. 
Det var såklart mest lite äldre barn än våra småpluttar men det var ändå några andra både spädisar och ettåringar. 
Det var väldigt mysigt med sångstund som fascinerade alla tre småttingar och väldigt mycket annat spännande att kika på. Lilly var på tipptopp humör förutom mot slutet då hon blev trött och som vanligt så har hon väldigt svårt att komma till ro på dagarna trots att hon är trött när det händer mycket runt omkring så då blir det lite gnälligt en stund. Men vi tog oss en liten promenad i vagnen så då somnade hon till slut gott och fick sova en timme. 
Pedagogerna där var också jättemysiga och de andra föräldrarna snälla och trevliga. 
Väldigt mysig och rolig stämning där så dit kommer vi gå många fler gånger. 




Vet inte riktigt vem som hade roligast egentligen av mig och Lilly? Hehe

Hallå där köp blåbär






Morgonpromenad



Lillys nya kompis

Katterna och Lilly har inte direkt brytt sig om varandra tidigare. Men nu, nu har åtminstone Lilly upptäckt katterna och tycker att de är det roligaste hon har sett. Speciellt Ozzy, hon skiner alltid upp när hon ser honom. Vet inte om hon kanske gillar färgen på honom, eller kanske är det den yviga svansen? 
Hon gillar honom i vart fall. Vad Ozzy tycker är ännu lite oklart, men han tackar inte nej till uppmärksamheten iaf. 











Storstädning

Lilly sov tio timmar i sträck inatt, från åtta på kvällen till sex idag på morgonen. Synd att jag ändå vaknar typ en gång i timmen och "väntar" på att hon ska vakna. Haha Lilly är utvilad iaf. 

Fick ett ryck innan och gjorde ett röj i köket och städade hela fläkten och skrubbade överallt med citronsåpa. 
Älskar verkligen doften av citronsåpa och är lite beroende av det.  
Har jag sagt att jag är lite smått pedantisk och har lite städmani? Haha inget kan göra mig mer lycklig än ett nystädat hem som doftar lätt av citronsåpa. #knäppis

Men det är helt sjukt bra när det kommer till städning och får bort all skit då det är fettlösande. Och dessutom miljövänligt då det bara är tallolja med lite citrondoft. Jag har inga andra giftiga kemikalier hemma utan använder mig bara av såpa, vatten och microfiberdukar när jag städar. 
Jag brukar blanda såpa med vatten i en sprayflaska så jag bara enkelt kan spraya och torka lite här och var. 

Mer såpa åt folket!

Promenad och mys på hjortsberg

Lilly har namnsdag idag, tydligen hehe. Jag hade inte en aning om det men det hade hennes gammelmormor och morfar full koll på och till och med köpt en present. Så gulligt och snällt. 


Sen gick jag och mormor en ganska lång runda med Otto och Lilly tog sig en tupplur i vagnen. 


Så sjukt härligt väder med! September och så varma och sköna kvällar, underbart!

Lilly och morfar hängde i soffan och snackade lite skit. 





Sushi!

Idag testade jag två nya saker. Både att göra egen sushi för första gången, och dessutom att göra den lowcarb med riven blomkål istället för ris. 
Lillys farmor var här på besök och både hon och Anders tyckte det var gott så det blev ett bra betyg. 
Jag tyckte faktiskt att det blev riktigt gott och inte så stor skillnad trots blomkålen. Nästa gång ska jag bara försöka få bort ännu mer vätska ur "riset" så rullarna håller ihop bättre. 





Date night

Igår lämnade jag Lilly och Anders hemma för att få lite välbehövlig egentid och snack med en väldigt bra person. 

Klackarna på!

Och vi åt såklart sushi, som jag fortfarande har helt dille på. Kan säga att det smakade ännu godare med ett glas rosé till. Och ÄNNU godare för att jag kunde äta i lugn och ro utan att bli avbruten för amning/skrik/bajsblöja osv. 


Och den fina vännen bidrog också till att det blev en bra kväll. 

Mustasch i nacken

Idag åkte jag och Therese ut till mormor och morfar för att gå en runda med Otto som bor där när mamma och hans är i Milano. Vi kusiner får hjälpas åt att gå lite långrundor med honom. 

Vi köpte med oss sallader och Cola som jag fick mumsa på mellan varven av en skrikig bebis. 

Otto var glad för att få komma ut på en runda i skogen. Kopplet var spänt hela tiden, med ett avbrott då han slängde sig ner i en bäck vi gick förbi. 


Therese och Lilly. 

Lilly kör skön stil i vagnen med ena benet utanför. 


Softa i trädgården med Otto. 









Ser ni Lillys snygga frisyr? En liten hitler-mustasch i nacken. 

Nu åker vi på husvisning



Stanna tiden, jag hinner inte med

I måndags var vi på föräldragrupp och temat för dagen var smakportioner. Känns helt sjukt att vi redan pratar om det, men från fyra månader så börjar man ju faktiskt så smått med det och Lilly är nu tre och en halv månad gammal. Helt sjukt att det gått så fort. 

Vi passade även på att mäta och väga och där går det verkligen också framåt. Hon följer kurvan helt perfekt och väger nu 6,6 kg och är 63 cm lång så nu har jag till och med börjat inviga storlek 68 på vissa kläder och de sista av storlek 56 är nu nerpackat. 

Första bodyn i storlek 68 från gekås. 

Det ska börjas i tid

Både jag och Lilly är väldigt fascinerade av big brother och följer med spänning. 


Två hurtiga

Igår var jag och mamma på första passet pilates av de tio gånger vi ska gå hela hösten. 
Jag har aldrig testat pilates innan men måste säga att jag är positivt överraskad. Det var verkligen ingen svettig träning, men jag är helt slut i kroppen idag ändå och känner redan hur träningsvärken kommer smygandes. Det hela avslutades dessutom med en ganska lång avslappning och det var nog precis vad jag behövde. 

Efter pilatesen. Knappt nöjda med sig själva hehe. 

Godmorgon

Åh idag känner jag mig så trött. Hade jättesvårt att vakna trots att det var en liten minimänniska som låg och sparkade mig i magen och drog i min underläpp. 
Gick ändå och la mig tidigt igår, och Lilly har sovit först sju timmar i sträck till tretiden inatt och sedan somnat om igen till fem och sen till sju. Så helt okej sömn, ändå zombie-moode idag. 

Nu, något stärkande i form av några koppar kaffe. 
Och ja, jag är fortfarande helt såld på chiapudding och äter det varje dag. 
Idag med kardemumma och kanel i och en klick äppelmos till. 

Hänger lite med två fina



RSS 2.0